Politerno > Україна і світ > Зеленський за 2 роки 13 разів літав до Женеви та Ізраїлю, де мешкає Коломойський – “Схеми”

Зеленський за 2 роки 13 разів літав до Женеви та Ізраїлю, де мешкає Коломойський – “Схеми”

  • 11 Квітня, 2019
  • 1514 Переглядів
  • Comments Off

Кандидат в президенти Володимир Зеленський протягом останніх двох років щонайменше 11 разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський. Після переїзду бізнесмена в Ізраїль шоумен двічі бував у Тель-Авіві.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми».

Так, за даними журналістів, до Швейцарії кандидат у президенти літав у лютому, квітні, листопаді та грудні 2017 року, а потім в січні, в лютому (двічі), в березні, в квітні (двічі) та у червні 2018 року. У п’яти випадках разом із Зеленським літав юрист Коломойського Андрій Богдан, який у підсумку став радником кампанії шоумена на виборах.

Наприкінці літа 2018 року Коломойський переїхав до Ізраїлю, після чого Зеленський двічі побував в Тель-Авіві — у листопаді та грудні 2018 року. В останній раз разом із кандидатом літав голова партії «Слуга Народу» Іван Баканов.


Крім того, в розслідуванні йдеться, що упродовж цих двох ровів Зеленський неодноразово літав на приватних літаках разом із бізнес-партнерами Коломойського — Геннадієм Боголюбовим, братами Ігорем та Григорієм Суркісами, Тімуром Міндічем.

Сам олігарх у телефонному коментарі “Схемам” спершу повідомив, що Зеленський справді літав до нього на день народження в Женеву у лютому 2018 року. На уточнення, чи тоді це була їхня остання зустріч, олігарх додав:

“По-моєму, так. Ви коли починаєте, ставите запитання, як слідчий, так я починаю соватися. Ну, може, десь і перетнувся, але чорт його знає. Ну так цілеспрямованих зустрічей якихось немає. Ну тим паче, ми ж розуміли, що вже почалася політична історія, тому всі ці зв’язки, що його компрометують, нам не потрібні”, – заявив Коломойський.

Баканов відмовився коментувати журналістам поїздку до Ізраїлю разом із Зеленським, пояснивши, що «це його приватне життя».

Журналісти зазначили, що кандидат у президенти  не відповідав на їхні дзвінки, а штаб Зеленського залишив без відповіді запит з проханням про коментар.

Як повідомлялось, у штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського стверджують, що один із головних юристів бізнесмена Ігоря Коломойського Андрій Богдан має до них стосунок як “давній товариш” шоумена.

Читайте також:  Корнейчук: “Порошенко і Коломойський розіграли великий спектакль”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE