Politerno > Україна і світ > Аласанія розповів, у якому форматі можливий телеміст між кандидатами

Аласанія розповів, у якому форматі можливий телеміст між кандидатами

  • 11 Квітня, 2019
  • 1086 Переглядів
  • Comments Off

Година дебатів не передбачає включення через телеміст, а він можливий лише після закінчення дебатів та початку більш вільного формату спілкування.

Про це голова правління НСТУ Зураб Аласанія розповів у коментарі УП.

“Від  20:00 до 21:00 години 19 квітня будуть національні теледебати, незалежно від того, навіть якщо жоден з них (кандидатів у президенти – УП) не прийде. Прийде один, він отримає свій час і годину буде мовити один, як політичну агітацію”, – пояснив Аласанія.

“Водночас, якщо кандидатів буде двоє – відбудуться дебати в жорсткому форматі, похвилинно прописаному Постановою ЦВК #742”, – уточнив він у Facebook.

“Якщо кандидатів не буде – ця година піде на документальний фільм “Амстердам” з циклу “Дивовижні міста світу”, і з рухомим рядком під час стрічки “Вибачте, кандидати на пост президента України (прізвища, імена, по-батькові) не з‘явилися у студію для участі в теледебатах”, – додав Аласанія.

Після завершення години дебатів закон забороняє згадувати кандидата чи його програму протягом 20 хвилин. Тоді на “Суспільному” почнеться інша програма за участю експертів і журналістів. Планується, що вони влаштують дискусію із кандидатами у президенти.

“Зворотній зв’язок буде, там залишиться Петро Порошенко і до нього може приєднатися телемостом (Володимир Зеленський – УП), будь-чим, хоча він мав прийти по совісті. Але він хоче так, окей, будь-ласка”, – зазначив Аласанія.

Як повідомлялось, представники кандидатів у президенти Володимира Зеленського і Петра Порошенка зустрілися на стадіоні “НСК” Олімпійський, але згоди щодо дебатів не досягли.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE