Politerno > Україна і світ > Порошенко на Майдані закликав переконати по 3 виборців Зеленського, після чого присутні рушили до НСК

Порошенко на Майдані закликав переконати по 3 виборців Зеленського, після чого присутні рушили до НСК

  • 19 Квітня, 2019
  • 3048 Переглядів
  • Comments Off

Чинний президент Петро Порошенко прийшов на Майдан Незалежності, де встановлена сцена, з якої перед тим виступали артисти, міністри та спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Як свідчить трансляція на Facebook-сторінці президента, на Майдані проходить акція “Захисти Україну”. 

Порошенко пройшов через натовп людей, вийшов на сцену під козацький марш, де подякував за підтримку і почав свій виступ.  

“Яка ми сила! Я вітаю Майдан Незалежності! Вітаю всю Україну, яка дивиться нас по телебаченню і бачить, які ми об’єднані”, – почав Порошенко. 

“Мене надзвичайно тішить наша самоорганізація, прагнення довести до тих громадян, на яких упала пелена витончених телевізійних технологій. Ми розкриємо їм очі. Це не вибір між Зе і Порошенком, як комусь здається. Ми з вами знаємо точну ставку на цих виборах – чи продовжить Україна свій шлях до ЄС і НАТО, чи знову все буде спущено на гальма”, – почав зриватися на крик Порошенко.

Він додав, що з заяв його опонента “все частіше промальовується образ Малоросії”, а “Путін мріє про слабкого президента-новачка, про хаос”.

“Нам пропонують політичні і соціальні експерименти, щоб українці були як заворожені телевізійними шоу, відмовилися від свободи і гідності”, – вигукував Порошенко.   

Порошенко розповів, що “уклоніст” від служби в армії тепер претендує на посаду президента.

“Дезертирів було багато в 2014 році, але на посаду верховного головнокомандувача з уклоністів претендує лише один. Як він в очі солдатам буде дивитися, як буде дивитися в очі батькам загиблих?”, – питав у свої прихильників президент.

Порошенко запевняє, якщо його оберуть 21 квітня, то в “наступні 5 років Путіна чекає гучний провал в Україні”.

“А ми з вами пройдемо точку неповернення, і ніхто більше не буде бачити Україну в російських обіймах, а ми увійдемо в ЄС”, – підсумував Порошенко.

“Дорогі співвітчизники, звертаюся до кожного з вас і прошу 21 квітня прийти на вибори. Самому прийти і обов’язково привести рідних і близьких”, – заявив президент.

Завдання: прошу переконати мінімум трьох прихильників Зеленського і інших кандидатів і привести їх на виборчу дільницю. Цього буде достатньо для нашої перемоги”, – закликав Порошенко.

На Майдані разом з Порошенком були його дружина Марина Порошенко, спікер ВР Андрій Парубій, міністр культури Євген Нищук, співачка Марія Бурмака та інші.

Після виступу Порошенка зі сцени оголосили про те, що учасники акції можуть оушати до “Олімпійського”, а також повідомили, що колону очолить сам президент.

Однак, пройшовши невелику відстань від сцени в оточенні учасників акції, голова держави сів в автомобіль і покинув місце проведення мітингу.

На цей момент учасники мітингу рухаються колоною по вулиці Хрещатик в бік Бессарабської площі.

Як повідомлялось, кандидат у президенти Петро Порошенко витратив на агітацію перед другим туром у період з 7 по 13 квітня майже 97 мільйонів гривень, його опонент Володимир Зеленський – 50,4 мільйони.

Також стало відомо, що Окружний адмінсуд Києва отримав позов з вимогою заборонити виїзд за кордон президентові Петру Порошенку, голові АП Ігорю Райніну та першому заступнику голови парламентської фракції БПП Ігорю Кононенку.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE