Politerno > Україна і світ > Коломойський отримав ще одну перемогу у справі Приватбанку

Коломойський отримав ще одну перемогу у справі Приватбанку

  • 19 Квітня, 2019
  • 1279 Переглядів
  • Comments Off

Суд у повній мірі задовольнив позов підконтрольної колишньому акціонеру Приватбанку Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd щодо процедури примусової конвертації акцій в капітал банку при націоналізації.

Відповідне рішення ухвалив Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня, повідомляє прес-служба Нацбанку.

Зокрема, задоволені вимоги позивача в частині скасування рішення НБУ, яким визначено перелік пов’язаних з Приватбанком фізичних і юридичних осіб.

У НБУ зазначили, що саме це рішення Нацбанку є одним з основних в процесі виведення в грудні 2016 року неплатоспроможного Приватбанку з ринку за участю держави.

Регулятор нагадав, що в ході цього процесу була проведена процедура “bail-in”, що полягає в обміні коштів пов’язаних з банком осіб на акції банку з подальшим продажем Міністерству фінансів.

“Рішення суду поки не вступило в законну силу і, безумовно, найближчим часом буде оскаржене нами в апеляційному порядку”, – підкреслив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Як повідомлялось, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Нацбанку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE