Politerno > Україна і світ > Глава РПЦ очікує від президентства Зеленського подолання “конфліктів і розколів”

Глава РПЦ очікує від президентства Зеленського подолання “конфліктів і розколів”

  • 23 Квітня, 2019
  • 1382 Переглядів
  • Comments Off

Предстоятель Російської православної церкви Кирило висловив надію, що президентство Володимира Зеленського дозволить подолати “релігійні протиріччя в Україні”.

Про це це повідомляє ТАСС.

Зазначається, що Кирил привітав Зеленського з перемогою на президентських виборах и висловив надію на “завершення скорботного періоду утисків і дискримінації громадян України, які належать до Української православної церкви”.

На думку глави РПЦ, новий президент України має шанс увійти в історію як “об’єднувач країни”.

“Народ України, який підтримав вашу кандидатуру, пов’язує з вами великі надії на зміни життя на краще. Вам даний історичний шанс об’єднати націю і внести особистий внесок у вирішення економічних і соціальних проблем в країні, в подолання існуючих конфліктів і розколів”, – сказав Кирил.

Повідомляється, що він побажав Зеленському “божої допомоги в добрих справах”.

Нагадаємо, свої вітання і підтримку Володимиру Зеленському висловили ряд світових ліерів.

Президент Єврорадди Дональд Туск, глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер та канцлер Німеччини Ангела Меркель привітали із перемогою на президентських виборах Володимира Зеленського. 

В Кремлі вважають передчасними поздоровлення Володимира Зеленського, який набрав найбільше голосів виборців у другому турі президентських виборів в Україні.

Посли країн Великої сімки привітали новообраного президента України Володимира Зеленського, побажали йому успіху та висловили сподівання на тісну співпрацю з ним та його адміністрацією.

Державний департамент США привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE