Politerno > Україна і світ > Від суду звільнили 3 чиновників зі справи Довгого щодо дерибану землі для Іванющенка

Від суду звільнили 3 чиновників зі справи Довгого щодо дерибану землі для Іванющенка

  • 23 Квітня, 2019
  • 1376 Переглядів
  • Comments Off

Від відповідальності звільнено обвинувачених у незаконному відчуженні землі Жукова острова в Києві.

Відповідне рішення Шевченківський районний суд Києва ухвалив 12 квітня.

Обвинувачені попросили звільнити їх у зв’язку із закінченням строків давності, прокурори ініціативу підтримали.

При цьому підсудні свою провину не визнали і не захотіли давати показання.

Суд не вирішував питання їхньої винуватості, а розглянувши докази і версію слідства, вирішив відпустити обвинувачених, бо з моменту суперечливих подій минуло 10 років.

Раніше у причетності до корупційних земельних схем підозрювали народного депутата і екс-секретаря Київради Олеся Довгого.

Столична прокуратура інкримінувала зловживання владою трьом колишнім чиновинкам Київської міської ради: заступнику голови КМДА – начальнику Головного управління земельних ресурсів Анатолію Муховикову та двом його підлеглим, начальнику юруправління Ніні Гуйт і районного відділу землевпорядкування Олександру Найдьонову.

За пособництво у справі проходила голова правління житлового кооперативу “Технолог” Тетяна Селецька.

У 2007-2008 роках “Технологу” виділили 10 земельних ділянок загальною площею 44,25 га. Земля була розташована на території ландшафтного заказника місцевого значення “Острів Жуків” і вартувала 81 726 691 гривень. Однак попри це ЖК отримав землю безкоштовно і для забудови, хоча будь-яке будівництво на землі заказника заборонене.

Крім того, ще 65,13 га, частина з яких також знаходилась у межах “Острова Жуків”, виділили іншому кооперативу – “Котміст”. Серед його засновників також була Селецька.

На цих територіях соратник екс-президента Віктора Януковича Юрій Іванющенко зводив маєток, який журналісти називали “Межигір’я-2”.

Звільняючи підсудних від відповідальності суд також повернув їм застави (від 500 тисяч до 1 мільйона), скасував арешти майна і земельних ділянок.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження стосовно народного депутата з групи “Воля народу” Олеся Довгого ще у грудні 2017 року.

Як повідомлялось, ще в середині грудня Генпрокуратура змінила позицію у справі Довгого і вже не бачила складу злочину.

Згодом у САП заявили, що вважають законним закриття кримінального провадження стосовно народного депутата Олеся Довгого, а реакцію на це рішення генерального прокурора Юрія Луценка “занадто емоційною”.

В розслідуванні Deutsche Welle повідомлялось, що кошти тіньового олігарха екс-регіонала Юрія Іванющенка в Швейцарії зможуть розблокувати лише після того як в Україні щодо нього завершать розслідування.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE