Politerno > Україна і світ > ЗМІ заявляють, що ГПУ вже не бачить складу злочину у справі Довгого – там усе заперечують

ЗМІ заявляють, що ГПУ вже не бачить складу злочину у справі Довгого – там усе заперечують

  • 12 Грудня, 2017
  • 1553 Переглядів
  • 0

Гепрокуратура змінила позицію у справі народного депутата групи “Воля народу” Олеся Довгого і тепер не бачить складу злочину.

Про це УП повідомили поінформовані співрозмовники в прокуратурі.

ГПУ повідомила САП листом за підписом заступниці генпрокурора Анжели Стрижевської, що у справі Довгого “немає складу злочину”. На цьому листі є й резолюція самого генпрокурора Юрія Луценка.

За наявною інформацією УП, САП надіслала Генпрокуратурі проект остаточної підозри, на що отримала описану вище відповідь.

В Генеральній прокуратурі заперечують, що змінили позицію у справі народного депутата групи “Воля народу” Олеся Довгого і не бачать складу злочину.

Про це йдеться у коментарі, який розмістив у Facebook прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

“Будь-які заяви про те, що в Генпрокуратурі України нібито не бачать складу злочину в діях О.С. Довгого, не відповідають дійсності”, – зазначив він.

Лисенко наголошує, що Генпрокуратура скерувала до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури “суттєві зауваження до підготовленої підозри народному депутату О.С. Довгому”.

“У листі вказувалося про необхідність усунення ряду неточностей та помилок в тексті підозри, а сама підозра має бути доопрацьована”, – каже прес-секретар.

“Вказані зауваження стосувалися передусім необхідності приведення підозри до вимог кримінально-процесуального законодавства. Жодних питань про наявність чи відсутність в діях О.С. Довгого складу злочину у листі до САП не зазначалося”, – наголосили в ГПУ.

Лисенко також зазначає, що наразі до Генеральної прокуратури доопрацьований текст підозри Довгому не надходив.

Як відомо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості з 5 народних депутатів – Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Серед них справи Лозового і Довгого були ініційовані саме ГПУ, решта – НАБУ.

Тоді регламентний комітет Верховної Ради знайшов “істотні недоліки” у поданні на зняття недоторканості з Довгого. Але парламент забрав у нього депутатський імунітет.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE