Politerno > Україна і світ > БПП і “Народний фронт” виступили проти дострокових виборів у Раду

БПП і “Народний фронт” виступили проти дострокових виборів у Раду

  • 24 Квітня, 2019
  • 2746 Переглядів
  • Comments Off

Проведення дострокових виборів до Верховної Ради є незаконним.

Відповідна заява парламентських фракцій “Народний фронт” і “Блок Петра Порошенко” була озвучена з трибуни Ради у середу, повідомляє “Інтерфакс Україна“.

“Верховна Рада піде на чергові вибори в жовтні, як це передбачено в Конституції… Будь-які спроби розпустити парламент в цій час – шкідливі і незаконні. Парламент приймає важливі закони, уряд працює у поті чола”, – сказав глава фракції “Народний фронт” Максим Бурбак від імені своєї фракції і фракції БПП.

Також обидві фракції висловилися на підтримку голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо якого ініційований збір підписів в парламенті за його відкликання з посади спікера.

“Андрій Парубій залишається на посаді голови Верховної Ради, і до жовтня ми приймемо ще десятки і десятки необхідних Україні законів. Присутність Андрія Парубія на посаді спікера – це можливість не тільки утримати проукраїнську більшість до парламентських виборів, а й гарантія незмінності курсу держави, національного та зовнішньополітичного”, – додав Бурбак.

23 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що наразі немає підстав для розпуску парламенту, а після 27 травня їх і не зможе виникнути.

Читайте також: “Хіба що Захід буде проти”. Чи розпустить новий президент Раду достроково

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE