Politerno > Україна і світ > Трамп повідомив про вихід США з Договору про торгівлю зброєю

Трамп повідомив про вихід США з Договору про торгівлю зброєю

  • 26 Квітня, 2019
  • 1268 Переглядів
  • Comments Off

Президент США Дональд Трамп в п’ятницю, 26 квітня, заявив про вихід США з Договору про торгівлю зброєю.

Про це Дональд Трамп сказав в Індіанаполісі на щорічних зборах Національної стрілецької асоціації (NRA), передає Голос Америки.

Президент повідомив, що він попросить Сенат відмовитися від ратифікації пакту, підписаного його попередником Бараком Обамою.

«Ми відкликаємо наш підпис. Я підпишу послання з проханням до Сенату припинити процес ратифікації угоди», – заявив президент, звертаючись до членів NRA.

Національна стрілецька асоціація спочатку виступала проти участі США в договорі. У NRA побоюються, що ратифікація угоди призведе до порушення права американців на вільне носіння зброї.

Довідка:

Міжнародний договір про торгівлю зброєю був прийнятий Генасамблеєю ООН в квітні 2013 року. Зараз угода ратифікована владою 101 країни. Ще 29 держав, включаючи США, підписали договір, але поки його не ратифікували. Проти виступили тільки три держави – Іран, КНДР і Сирія.

Договір обмежує торгівлю зброєю в усьому світі і покликаний запобігти незаконному обігу зброї. Документ обмежує експорт різних видів зброї, включаючи ту, яку потенційно можуть використовувати при здійсненні військових злочинів, терактів і злочинів проти людяності.

Як повідомлялось, об’єми торгівлі основними видами озброєнь у світі в 2014-2018 роках зросли на 7,8% в порівнянні з періодом 2009-2013 років, лідером експорту є США.

Також стало відомо, що Сполучені Штати Америки 2 лютого розпочали вихід із Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE