Politerno > Україна і світ > Канцлер Австрії та соратниця Меркель продовжують виступати на підтримку “Північного потоку-2”

Канцлер Австрії та соратниця Меркель продовжують виступати на підтримку “Північного потоку-2”

  • 3 Травня, 2019
  • 1416 Переглядів
  • Comments Off

Голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер та канцлер Австрії Себастьян Курц виступили на підтримку будівництва трубопроводу “Північний потік-2”.

“ХДС завжди заявляв, що підтримує цей проект, незалежно від того, актуальний він чи ні”, – сказала Крамп-Карренбауер, повідомляє Deutsche Welle,

За її словами, роль природного газу в Німеччині буде рости, особливо якщо врахувати, що країна має намір у найближчі роки повністю відмовитися від використання вугілля і атомної енергії.

Одночасно лідер ХДС визнала, що розуміє побоювання східноєвропейських країн, таких як Україна і Польща, і додала, що канцлер ФРН Анґела Меркель “дуже активно бореться за те, щоб урегулювати гарантії безпеки для України”.

Коментуючи той факт, що спільний кандидат від блоку ХДС/ХСС на майбутніх виборах в Європарламент Манфред Вебер критично ставиться до російсько-німецького енергетичного проекту, Крамп-Карренбауер заявила, що вважає це “цілком нормальним”.

Як повідомляє Deutsche Welle, на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Баварії Маркусом Зьодером, канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що влада країни позитивно ставиться до реалізації проекту “Північний потік-2”, оскільки Австрія бере участь у ньому як співвласник енергетичної компанії OMV.

“Ми вважаємо, що енергетична безпека дуже важлива”, – сказав Курц, підкресливши свою відповідальність як канцлера.

Водночас Курц зазначив, що з розумінням ставиться до того, що в цьому питанні можуть бути різні точки зору.

“Європейські політики в Брюсселі частково дотримуються іншого погляду на цей проект. Це мене не дивує і не може розділити нас”, – відповів він, коментуючи намір кандидата на посаду голови Єврокомісії Манфреда Вебера заблокувати проект “Північний потік-2”.

У квітні Вебер в інтерв’ю польській газеті The Polska Times заявив: якщо його оберуть головою Єврокомісії, він зробить усе можливе, щоб заблокувати будівництво газопроводу, що проходить по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини в обхід України. При цьому політик висловив упевненість у тому, що цей проект – “не в інтересах Євросоюзу”, оскільки він посилить залежність ЄС від російської сировини.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки готуються ввести санкції проти компаній Євросоюзу, які співфінансують спорудження трубопроводу “Північний потік-2”, а також тих підприємств, що беруть участь у прокладанні мереж в Балтійському морі.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE