Politerno > Україна і світ > На Інститутській почали розбирати бруківку до завершення слідчих дій

На Інститутській почали розбирати бруківку до завершення слідчих дій

  • 13 Травня, 2019
  • 1466 Переглядів
  • Comments Off

На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві комунальні служби знімають бруківку без узгодження зі слідчим у справі про розстріли на Майдані.

Про це повідомляє “Громадське”.

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що слідчий і прокурор не погоджували початок робіт на Інститутській, адже слідчі експерименти досі тривають і повинні тривати не менш ніж два тижні.

“Стало відомо від музейників, що такий дозвіл дала заступник генерального прокурора Стрижевська Анжела. Самого листа ми не бачили і надано його без відома слідчого та прокурора, незаконно, з ознаками втручання в діяльність слідчого і прокурора”, – зазначив Горбатюк.

Він додав, що в цей час готує листи до забудовника про припинення робіт до завершення слідчих дій.

Водночас адвокат сімей героїв Небесної сотні Євгенія Закревська повідомила “Громадське”, що вже зняли бруківку безпосередньо з місця, яке раніше було встановлено як місце поранення одного з учасників протесту. У цій справі слідчий експеримент незавершено, і таке втручання робить неможливим його проведення надалі.

Нагадаємо 21 січня на вулиці Інститутській у Києві та Алеї Героїв Небесної Сотні встановили паркан, який став підготовчим етапом до будівництва музею Революції Гідності. У Генеральній прокуратурі заявили, що встановлення паркану заважає слідчим діям у справі Майдану.

Директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло заявив виданню Insider, що встановлення паркану — це підготовчі роботи до будівництва меморіального комплексу Революції Гідності, які погоджені з Генпрокуратурою.

Водночас в ГПУ виданню повідомили, що не погоджували встановлення паркану. Про це повідомив керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

У жовтні мнулого року Сергій Горбатюк заявив, що родини Героїв Небесної Сотні погодилися на те, аби перенести тимчасовий меморіал з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

У листопаді минулого року Горбатюк повідомив, що більша частина з 4700 злочинів проти Майдану уже розслідувані, повідомлено про підозру 442 особам, винесено 9 вироків.

На кінець лютого 2019 року Генпрокуратура встановила 66 підозрюваних у вбивствах активістів Євромайдану, 46 із яких втекли в Росію.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE