Politerno > Україна і світ > Власено: “Батьківщина” готова до переговорів щодо створення нової коаліції

Власено: “Батьківщина” готова до переговорів щодо створення нової коаліції

  • 17 Травня, 2019
  • 1145 Переглядів
  • Comments Off

“Батьківщина” готова вести переговори з іншими політичними силами щодо створення нової коаліції у Верховній Раді.

Про це заявив заступник глави партії Сергій Власенко в кулуарах ВР, повідомляє прес-служба “Батьківщини”.

“Якщо в парламенті знайдуться політичні сили, які готові принаймні стратегічно розділити погляди “Батьківщини”, ми готові з ними обговорювати подальшу співпрацю. Якщо таких людей знайдеться 226, то ми готові говорити про створення коаліції”, – сказав він.

За словами Власенка, об’єднання можливе навколо ідеологічних речей, “навколо технічного уряду, який працюватиме у перехідний період”.

“Якщо мені скажуть: давайте об’єднуватися навколо підвищення тарифів, то я скажу “ні”. Якщо навколо зменшення тарифів, то так. Якщо мова піде про об’єднання навколо корупції в Укроборонпромі, то ми цього не робитимемо. Але якщо навколо реформування армії за стандартами НАТО, то звісно – так”, – пояснив він.

У “Батьківщині” вважають, що вихід з коаліції “Народного фронту” зменшив вірогідність дострокових виборів: “Указ про розпуск парламенту вже більш сумнівний, ніж би він був 2 дні назад”.

Заступник Юлії Тимошенко в партії також порадив новообраному президенту Володимиру Зеленському не бути таким, як попередній, і стежити за чистотою юридичних процедур.

Як заявила представник президента Петра Порошенка у парламенті Ірина Луценко, фракція БПП за певних умов готова брати участь у формуванні нової коаліції у Раді цього скликання і допускає співпрацю з партією “Голос” співака Святослава Вакарчука.

У свою чергу, заступник голови партії “Батьківщина” Іван Крулько заявив про готовність партії допомогти Володимиру Зеленському після інавгурації реалізовувати його ініціативи.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE