Politerno > Україна і світ > МВФ заявляє про готовність до співпраці з Україною після виборів

МВФ заявляє про готовність до співпраці з Україною після виборів

  • 23 Травня, 2019
  • 1122 Переглядів
  • Comments Off

Міжнародний валютний фонд готовий відновити тісну співпрацю з Україною після парламентських виборів та призначення нового уряду. На даний час місія Фонду продовжує “конструктивні” переговори з українською владою в Києві.

Про це заявив директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, передає “Укрінформ“.

“Місія зараз перебуває в Києві, вони проводять конструктивні дискусії з владою щодо розвитку ситуації, а також економічної політики”, – сказав Райс.

На прохання окреслити перспективи подальшої взаємодії він зазначив, що у Фонді очікують призначення нового уряду України.

“Щойно новий уряд буде сформовано після виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці”, – зазначив Райс.

Водночас він не прокоментував запитання, чи є рішення про розпуск Верховної Ради України та відставки уряду ризиком для завершення чинної програми Stand-By для України.

“Ми не коментуємо політичні зміни в країні, отже я не буду коментувати цього в контексті України”, – зазначив Райс.

Він також нагадав, що директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард надіслала листа Володимиру Зеленському, в якому привітала його з перемогою на президентських виборах. “Вона наголосила, що МВФ, як і раніше, готовий допомогти”, – зазначив представник Фонду.

Нагадаємо, 22 травня повідомлялося, що місія МВФ скорочує графік роботи в Україні і не переглядатиме програму співпраці, але в президента Зеленського та МВФ спростували від’їзд місії з України.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE