Politerno > Україна і світ > Президентський указ про розпуск Ради і дату дострокових виборів набув чинності

Президентський указ про розпуск Ради і дату дострокових виборів набув чинності

  • 23 Травня, 2019
  • 1113 Переглядів
  • Comments Off

Указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дату призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року опублікувано в “Урядовому кур’єрі”.

Про це йдеться в урядовому виданні від 23 травня.

“Керуючись частиною другою статті 77, частинами шостою і сьомою статті 83, пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: 1. Припинити достроково повноваження Верховної Ради України восьмого скликання”, – сказано в указі.

Також цим указом призначені позачергові вибори до Верховної Ради на 21 липня 2019 року. 

Указ набирає чинності з дня його опублікування, тобто з 23 травня.  

Раніше секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька заявила, що з наступного дня після публікації указу президента про розпуск Верховної Ради в Україні стартує виборчий процес.

Нагадаємо, 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що народні депутати провалили домовленості з Володимиром Зеленським

Внесення на розгляд парламенту президентського законопроекту підтримала фракція “Батьківщини”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE