Politerno > Україна і світ > Разумков поведе партію “Слуга народу” у Раду

Разумков поведе партію “Слуга народу” у Раду

  • 23 Травня, 2019
  • 1700 Переглядів
  • Comments Off
разумков

Радник президента Володимира Зеленського та екс-спікер його передвиборчого штабу Дмитро Разумков очолить партію “Слуга народу” на позачергових виборах до Верховної Ради.

Про це журналістам сказав заступник голови Адміністрації президента Руслан Рябошапка.

На питання, хто поведе партію в парламент, він відповів: “Наскільки я розумію, це Дмитро Разумков”.

Рябошапка також сказав, що серед пріоритетних законопроектів, над якими планує найближчим часом працювати президент, є відповідальність за незаконне збагачення, зняття імунітетів з народних депутатів, виборчий кодекс та врегулювання процедури імпічменту.

Дмитро Разумков був одним із основних політконсультантів Зеленського під час передвиборчої кампанії та спікером його штабу Зеленського. Регулярно представляв позицію кандидата на всіх телеефірах та політичних шоу. Політичну кар’єру Разумков розпочинав у 2006 році 22-річним членом Партії регіонів.

21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання і призначення позачергових виборі на 21 липня 2019 року.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%. Тож вибори відбудуться за сторою виборчою системою.

Читайте також: ЦВК пояснила, коли стартує виборча кампанія і попередила, що не встигає підготуватися

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE