Politerno > Україна і світ > У Верховний Суд надійшов позов про незаконність розпуску Ради

У Верховний Суд надійшов позов про незаконність розпуску Ради

  • 23 Травня, 2019
  • 1338 Переглядів
  • Comments Off

Верховний Суд отримав позовну заяву про незаконність розпуску Верховної Ради.

Про це повідомляють на сайті суду.

“До Верховного Суду надійшла позовна заява про визнання протиправним і недійсним Указу Президента України від 21 травня 2019 №303 / 2019 “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів”. Заяву подано фізичною особою сьогодні, 23 травня 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

Справу зареєстровано під номером 9901/275/19.

Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства, суддя впродовж п’яти днів з дня подання позовної заяви виносить ухвалу про наступні процесуальні дії.

Раніше колишній радник міністра оборони Валерія Гелетея Олександр Данилюк заявив, що його організація “Спільна справа” оскаржила у Верховному Суді указ президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

Сьогодні ми повідомлялои, що фракція “Народний фронт” підписала подання до Конституційного суду щодо відповідності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що народні депутати планують подати звернення в Конституційний суд щодо указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів і він також підтримує цю ініціативу.

21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що народні депутати провалили домовленості з Володимиром Зеленським

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE