Politerno > Україна і світ > ЦВК просить Зеленського, ВР і Кабмін розібратись з умовами тендерів на вибори

ЦВК просить Зеленського, ВР і Кабмін розібратись з умовами тендерів на вибори

  • 24 Травня, 2019
  • 1308 Переглядів
  • Comments Off

Центральна виборча комісія просить органи влади врегулювати здійснення публічних закупівель під час позачергових виборів народних депутатів.

Як повідомляється у прес-релізі ЦВК 24 травня, зцього приводу комісія звернулась до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зокрема, главу держави, парламент і уряд просять забезпечити невідкладне ухвалення Радою змін до закону “Про публічні закупівлі”.

Від Мінекономіки вимагають надати пропозиції щодо тендерних регулювань.

“Рішення прийнято у зв’язку з тим, що, зважаючи на брак часу для проведення процедур закупівель під час виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року та можливі ризики відміни зазначених процедур закупівель, Комісія позбавлена можливості забезпечити підготовку та проведення цих виборів відповідно до чинного законодавства України у сфері публічних закупівель”, – стверджують в ЦВК.

Нагадаємо, раніше голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що за чинною процедурою системи закупівель Центрвиборчком не встигне роздрукувати бюлетені та підготувати виборчий процес.

Також стало відомо, що Центральна виборча комісія відкрила рахунок для зарахування грошової застави кандидатів в депутати Верховної Ради.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE