Politerno > Тернопільщина > Ми виходимо! Виходь і ти! Півроку, як наші моряки знаходяться у ворожому полоні!

Ми виходимо! Виходь і ти! Півроку, як наші моряки знаходяться у ворожому полоні!

  • 24 Травня, 2019
  • 1595 Переглядів
  • Comments Off

Ми виходимо! Виходь і ти! 25 травня спливає рівно півроку, як наші моряки знаходяться у ворожому полоні!

Півроку тому російські військові біля берегів Криму захопили у полон 24 українських моряків. Тернопільські активісти 25 травня на набережній ставу проведуть акцію, щоб нагадати українцям про військовополонених моряків, які й досі перебувають у російських СІЗО.

Організатори акції хочуть нагадати, що моряків необхідно пам’ятати та в жодному разі не пробачити відверту російську агресію щодо України.

“Ми нічого не пробачили. Ми нікого не забули. Ми пам’ятаємо кожного українського полоненого. А їх — десятки. Ми виходимо на набережну тернопільського ставу, щоб нагадати тернополянам про наших полонених. Ми чекаємо на повернення наших людей”, – розповідає один із організаторів акції, активіст Іван Кізюк.

25 травня. Субота. 12:00. Тернопіль. Набережна ставу. Без партійних прапорів.

Організатори закликають тернополян приходити без партійної символіки, натомість взяти із собою державні прапори та прапори Військово-морських Сил України.

У рамках заходу активісти також робитимуть паперові кораблики, як нагадування про українських військовополонених, які перебувають у російських СІЗО.

Офіційна заява організаторів акції:

Триває військова агресія Росії проти України.

182 дні українські моряки перебувають у полоні держави-агресора – Росії.

Пам’ятаємо кожного українського полоненого! Докладаємо максимум зусиль для визволення моряків! Не пробачимо агресору жодного українського життя, яке стало запорукою збереження суверенітету та незалежності України.

Закликаємо міжнародну спільноту посилити санкції проти країни-терориста!

Вимагаємо притягнення до відповідальності Росії за порушення Женевської конвенції та норм міжнародного права!

Ми виходимо! Виходь і ти!

Співорганізатори акції: “Демократична Сокира”, “Українська Галицька Партія”, “Сила Людей”

Нагадаємо, 18 травня у Тернополі відбулася акція “Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?”. Півсотні тернополян вийшли на центральну площу міста аби долучитися до всеукраїнської хвилі подій, що одночасно проходили у 40 українських та 8 іноземних містах.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE