Politerno > Україна і світ > Указ Зеленського про розпуск Ради і позачергові вибори набув чинності

Указ Зеленського про розпуск Ради і позачергові вибори набув чинності

  • 24 Травня, 2019
  • 1353 Переглядів
  • Comments Off

Указ Президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових виборів на 21 липня набув чинності.

Відповідний указ опубліковано у виданні “Урядовий кур’єр” 23 травня.

“Керуючись частиною другою статті 77, частинами шостою і сьомою статті 83, пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: припинити достроково повноваження Верховної Ради України восьмого скликання. Призначити позачергові вибори до Верховної Ради України на 21 липня 2019 року”, – йдеться в документі.

Кабінету міністрів України доручено забезпечити фінансування позачергових виборів до Верховної Ради.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялось, 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

23 травня указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дату призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року було опублікувано в “Урядовому кур’єрі”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE