Politerno > Україна і світ > Росія не збирається виконувати вимогу Трибуналу щодо звільнення українських моряків

Росія не збирається виконувати вимогу Трибуналу щодо звільнення українських моряків

  • 26 Травня, 2019
  • 1614 Переглядів
  • Comments Off

Російська сторона вважає, що рішення трибуналу ООН з морського права з вимогою до РФ звільнити моряків Військово-морських сил України, затриманих в Чорному морі виконувати не потрібно.

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство “РИА Новости

“Якщо суддя високої кваліфікації Міжнародного трибуналу заплутався в паперах і не бачить нічого, крім звинувачень на адресу Росії, для нас його слова і вироки ні гроша не варті”, – заявив так званий “депутат Держдуми від Республіки Крим” Руслан Бальбек.

Бальбека підтримав керівник окупаційної “робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті Росії” Олександр Молохов, який заявив, що морський трибунал в Гамбурзі не має права вимагати від Росії звільнити українських військових моряків і повернути кораблі затримані в Чорному морі, тому рішення не потрібно виконувати.

Він аргументує свою точку зору тим, що українські моряки були затримані нібито в Керченській протоці “за порушення держкордону”.

Голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрій Клішас, в свою чергу, теж заявив, що рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права “через інцидент в Керченській протоці” нібито не належить до юрисдикції цього суду і не може бути визнано.

Нагадаємо, 25 траявня трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернення в Україну, а також звільнити три захоплені кораблі.

Президент Володимир Зеленський заявив, що виконання Росією рішення трибуналу ООН про звільнення українських моряків і кораблів може стати першим сигналом про готовність до припинення “конфлікту” з Україною.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE