Politerno > Україна і світ > Зеленський знову просить Раду розглянути подання про звільнення Луценка і заміну Клімкіна

Зеленський знову просить Раду розглянути подання про звільнення Луценка і заміну Клімкіна

  • 2 Липня, 2019
  • 1276 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський вдруге звернувся до Верховної Ради з проханням звільнити генпрокурора Юрія Луценка та призначити міністром закордонних справ Вадима Пристайка.

Як повідомляє у вівторок сайт президента.

Зазначається, що Зеленський просить ВР невідкладно розглянути подання про звільнення Луценка, а також звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ та призначення на неї Пристайка.

Вказані подання Зеленський вніс на розгляд народних депутатів 11 червня.

“З огляду на зазначене та відповідно до положень пунктів 12, 25 частини першої статті 85, пунктів 10, 11 частини першої статті 106 Конституції України прошу невідкладно розглянути вказані питання”, – йдеться в листі до парламенту від 1 липня.

Нагадаємо, 11 червня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на надання згоди на звільнення генерального прокурора України Юрія Луценка.

Голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін пропонував парламенту розглянути подання про звільнення Луценка без розгляду цього питання на комітеті, проте подання досі не розглянули у ВР.

Комітет Верховної ради у закордонних справах планує 9 липня розглянути питання про звільнення з посади міністра закордонних справа Павла Клімкіна і призначення на неї Вадима Пристайка.

Володимир Зеленський висловив обурення з приводу дій очільника МЗС Павла Клімкіна, який, не порадившись з главою держави, відповів на ноту Росії щодо полонених моряків.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман порадив президенту Володимиру Зеленському запропонувати міністру закордонних справ Павлу Клімкіну написати заяву на відпустку на кілька місяців.

Так глава Кабміну запропонував вирішити проблему того, що парламент відмовляється звільнити Клімкіна з посади.

1 липня стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін припиняє працювати на посаді і йде у “політичну відпустку”.

У свою чергу президент Володимир Зеленський спрямував прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Читайте також: “Рашагейт” для Зе. Як “порохоботи” побачили зраду по морякам з ПАРЄ і що було насправді

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE