Politerno > Україна і світ > Під час “супроводження ізотопних джерел живлення” загинуло 5 співробітників “Росатому”

Під час “супроводження ізотопних джерел живлення” загинуло 5 співробітників “Росатому”

  • 10 Серпня, 2019
  • 1010 Переглядів
  • Comments Off

Уночі 10 серпня, внаслідок вибуху на військовому полігоні в Архангельській області, загинуло п’ятеро і було пораненено ще трьох співробітників російської державна корпорація «Росатом».

«Трагедія сталася в період робіт, пов’язаних з інженерно-технічним супроводженням ізотопних джерел живлення на рідинному двигуні», – ідеться в прес-релізі “Росатому”.

Це перше офіційне визнання з боку Росії, що вибух стався на об’єкті, який міг бути джерелом радіації. Хоча в повідомленні «Росатому» взагалі не вживаються терміни «радіоактивне випромінювання» або «радіація», згадане ізотопне джерело живлення – це генератор, що виробляє електрику з тепла, яке одержують при розпаді радіоактивного палива.

До цього про стрибок радіації після події повідомляли лише в адміністрації міста Сєвєродвінськ, але згодом мерія видалила повідомлення.

Ніяких інших подробиць про місце, час і обставини події в «Росатомі» не навели. У корпорації такдж не пояснили, чому майже дві доби не повідомляли про загибель п’ятьох співробітників.

8 серпня Міноборони РФ повідомило, що в Архангельській області під час вибуху на військовому полігоні постраждали шестеро людей, двоє загинули. У міністерстві стверджували, що після НП ніяких викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, радіаційний фон в нормі. Чи входять до цього числа загиблі співробітники «Росатому», також не повідомлялось.

Довідка: Державна корпорація з атомної енергії “Росатом” — російський державний холдинг, що об’єднує понад 360 підприємств атомної галузі. До складу “Росатома” входять усі цивільні атомні компанії Росії, підприємства ядерного збройового комплексу, науково-дослідні організації, а також атомний криголамний флот.

Нагадаємо, 5 серпня в Росії у Красноярському краї на складі матеріально-технічного забезпечення військової частини вибухнуло сховище порохових зарядів до артилерійських боєприпасів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE