Politerno > Україна і світ > Губернатором Житомирщини став СБУшник, брат якого працює в “Укрнафті”

Губернатором Житомирщини став СБУшник, брат якого працює в “Укрнафті”

  • 12 Серпня, 2019
  • 1552 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський під час візиту на Житомирщину призначив нового голову облдержадміністрації Віталія Бунечка.

Наказ про його призначення датований на сайті президента 8 серпня.

“Дозвольте мені представити нового голову Житомирської обласної державної адміністрації Бунечка Віталія Івановича”, – сказав глава держави.

Потім слово взяв новий очільник Житомирської ОДА. Бунечко подякував президенту. 

Бунечко народився у 1973 році. Закінчив Волинський держуніверситет ім. Лесі Українки та Академію СБУ. 

До призначення він працював в СБУ, він був першим заступником начальника головного управління – начальником управління ГУ регіонального органу Служби безпеки з дислокацією в Маріуполі.

У декларації за 2018 рік Бунечко вказав фактичним місцем проживання селище Приморське неподалік від Маріуполя, Донецької області, хоча зареєстрований у Києві. Водночас, у декларації відсутня інформація про житло чи будь-які інші об’єкти нерухомості чи транспортні засоби.

Він задекларував коштовні годинники Frank Muller і Zenit, заробітну плату 365 тисяч гривень, 39 тисяч доларів і 32 тисячі євро готівки.

Його рідний брат В’ячеслав Бунечко займає пост начальника одного з департаментів “Укрнафти” з орбіти олігарха Ігоря Коломойського. Бунечко представляв інтереси “Укрнафти” в судових суперечках з НАБУ.

Разом із Зеленським на Житомирщину поїхав в.о. глави СБУ Іван Баканов, заступник голови офісу президента Руслан Рябошапка та заступник голови ОП з економічних питань Олексій Гончарук, перший заступник глави ОП Сергій Трофімов.

Відзначимо, що серед членів делегації президента не було глави ОП Андрія Богдана.

Читайте також: У Зеленського пояснили, чому спілкуються з РосЗМІ

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE