Politerno > Україна і світ > У Зеленського ініціюють фінансове заохочення викривачів корупції

У Зеленського ініціюють фінансове заохочення викривачів корупції

  • 20 Серпня, 2019
  • 1012 Переглядів
  • Comments Off

Президент України Володимир Зеленський внесе як невідкладні для позачергового розгляду Верховною Радою законопроєкти, які мають на меті захист і заохочення викривачів корупції.

Про це, як повідомляє 20 серпня пресслужба глави держави, заявив заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка.

«Разом з міжнародними експертами та фахівцями з українських громадських організацій ми обговорили зміни до законодавства, що стосуються вдосконалення механізмів повідомлення про корупційні правопорушення, посилення захисту осіб, які надають таку інформацію, а також способи їхнього мотивування для викривання топ-корупціонерів», – повідомив Рябошапка під час обговорення з представниками громадських організацій та міжнародних партнерів України у сфері боротьби з корупцією.

Відповідні проекти законів регламентують способи та порядок повідомлення про корупційні  злочини, права та гарантії захисту викривачів, їхніх близьких осіб та інших осіб, які сприяли розкриттю інформації.

Ініціатива передбачає право викривача отримувати дані про стан розгляду наданої ним інформації, право на безоплатну правову допомогу, конфіденційність.

Також викривач зможе розраховувати на матеріальну винагороду у межах 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру неправомірної вигоди (хабара).

Нагадаємо, Офіс президента планує знизити тариф НЕК “Укренерго” в 3 рази і збільшити спецзобов’язання щодо постачання електроенергії для ДЕК “Укргідроенерго” для зниження вартості електроенергії промисловим споживачам.

Раніше стало відомо, що співробітники військової прокуратури назвали неприйнятною заяву заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапки про можливу ліквідацію військової прокуратури і прозвітували про проведену роботу.

Крім того Рябошапка заявив, що, у разі призначення його генпрокурором, не буде відчувати дискомфортувід того, що доведеться робити на цій посаді.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE