Politerno > Україна і світ > Рябошапка почав чистки прокуратури в регіонах

Рябошапка почав чистки прокуратури в регіонах

  • 4 Вересня, 2019
  • 1460 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив з посад прокурорів чотирьох областей.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

“3 вересня 2019 року, керуючись законом України “Про прокуратуру”, генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав накази про звільнення з посад прокурорів Вінницької, Житомирської, Одеської та Черкаської областей”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином звільнено: прокурора Житомирщини Любомира Війтовича, прокурора Вінничини В’ячеслава Соколового, прокурора Одещини Олега Жученка та прокурора Черкащини Сергія Овчаренка.

В ГПУ нагадують, що на зустрічі з представниками громадськості Черкащини під час робочої поїздки президента Володимира Зеленського до регіону, деякі учасники розмови скаржилися на роботу прокурора області. Зеленський в свою чергу, наголошував на неналежній роботі органів прокуратури регіону, зокрема в питаннях протидії нелегальному видобутку бурштину.

Нагадаємо, 29 серпня Верховна Рада звільнила Юрія Луценка і призначила генеральним прокурором Руслана Рябошапку.

Рябошапка заявив, що має намір жорстко контролювати виконання поставлених завдань правоохоронними органами,  регулярно притягати до відповідальності високопоставлених чиновників та повернути державі максимальний обсяг вкрадених активів.

2 вересня генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив головного військового прокурора Анатолія Матіоса, якого екс-генпрокурор Юрій Луценко перед звільненням призначив «куруючим заступником» за роботою Управління спеціальних розслідувань ГПУ.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE