Politerno > Україна і світ > Абромавічус перевірить дії свого попередника, а Baker Tilly Ukraine проведе аудит “Укроборонпрому”

Абромавічус перевірить дії свого попередника, а Baker Tilly Ukraine проведе аудит “Укроборонпрому”

  • 5 Вересня, 2019
  • 1257 Переглядів
  • Comments Off

Гендиректор ДК “Укроборонпром” Айварас Абромавічус доручив провести службове розслідування за фактом підписання ексгендиректором Павлом Букіним наказу про зміну статуту ДК “Укрспецекспорт”.

Про це інформує пресслужба “Укроборонпрому”.

“Я вже дав доручення провести службове розслідування щодо обставин підготовки і прийняття змін до статуту і відповідності дій посадових осіб Концерну, які ввели ці зміни, вимогам чинного законодавства. З цієї ситуації проводиться внутрішнє розслідування. У разі встановлення протиправних або незаконних дій ми будемо звертатися до правоохоронних органів”, – заявив гендиректор “Укроборонпрому”.

Абромавічус стверджує, що заздалегідь знав, що Букін підписав наказ про зміну статуту “Укрспецекспорту”.

“У нас була інформація про ці зміни ще до мого призначення. Як тільки ми отримали повноваження, відразу почали заходи щодо виправлення цих змін. На цей час ситуація на підприємствах-спецекспортерів під повним контролем Концерну”, – цитує Абромавічуса пресслужба концерну.

Крім цього, в “Укроборонпромі” розслідують, як в пресу потрапили документи, що стосуються зовнішньоекономічного контракту “Спецтехноекспорту”.

“Інформація стосувалася одного з контрактів на постачання військової техніки, але сама суть контракту була спотворена і представлена в негативному світлі. Подібні інформаційні диверсії призводять до дискредитації Концерну та його учасників, а це безпосередньо впливає на репутацію наших спецекспортерів, які і так працюють в умовах шаленої конкуренції, в першу чергу, з компаніями країни агресора”, – заявив Абромавічус.

Також стало відомо, що аудиторська компанія Baker Tilly Ukraine виграла конкурс на проведення аудиту консолідованої звітності державного концерну “Укроборонпром”.

Компанія стала переможцем конкурсу, так як погодилася взяти за свої послуги на 1 тисячу гривень менше, ніж єдиний конкурент – Ernst & Young, повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.

Торги проводилися на порталі електронних закупівель ProZorro. Концерн вказав очікувану вартість послуги – 32,5 млн гривень. Ernst & Young погодилася провести аудит за 29 млн 337 тисяч, а Baker Tilly Ukraine – за 29 млн 336 тисяч гривень.

За словами новопризначеного генерального директора “Укроборонпрому” Айвараса Абромавичуса, обрання аудитора є “важливою перемогою для концерну”. Він запевнив, що керівництво концерну створить умови для того, щоб аудитори приступили до роботи до кінця 2019 року.

Ця перевірка повинна стати першим консолідованим аудитом “Укроборонпрому”, до цього аудитори працювали лише на окремих підприємствах концерну. Зокрема, Baker Tilly Ukraine вже проводила аудит “Укрспецекспорту”.

Нагадаємо, журналісти програми Bihus.info повідомили, що колишній директор “Укроборонпрому” Букін перед звільненням вивів з-під контролю концерну “Укрспецекспорт”. Нову редакцію його статуту він затвердив 19 серпня.

30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Букіна з посади гендиректора концерну. Новим очільником був призначений екс-міністр економічного розвитку, голова наглядової ради коцерну Айварас Абромавичус.

Конкурс на проведення незалежного аудиту “Укроборонпрому” було оголошено 22 липня, очікувана вартість послуг склала 32,5 млн гривень. Строк подання пропозицій минув 21 серпня. Згідно з умовами конкурсу, аудит повинен бути проведений до 10 квітня 2021 року.

Раніше заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос заявляв, що аудит ДК “Укроборонпром” коштуватиме бюджету близько 5 мільйонів доларів.

П’ятий президент України Петро Порошенко у ході засідання РНБО 6 березня вказав на необхідність проведення незалежного міжнародного аудиту “Укроборонопрома” і введення до складу наглядової ради держконцерну фахівців з держав НАТО. За ініціативою президента РНБО доручив Кабміну розробити реформу управління ОПК, зокрема, опрацювати можливість створення нового органу виконавчої влади для реалізації державної політики у цій сфері та управління державними підприємствами ОПК.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE