Politerno > Україна і світ > “Атлантида” Васяновича отримала приз Венеційського кінофестивалю 2019

“Атлантида” Васяновича отримала приз Венеційського кінофестивалю 2019

  • 8 Вересня, 2019
  • 1016 Переглядів
  • Comments Off

Фільм “Атлантида” українського режисера Валентина Васяновича, прем’єра якого відбулася у другій за значимістю конкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю – Горизонти – отримала головний приз Найкращий фільм.

Світова прем’єра фільму “Атлантида” відбулася у Венеції 4 вересня. Це вперше Україна бере участь в конкурсній програмі найстарішого кінофоруму світу. На честь прем’єри над островом Лідо, головною локацією Венеційського кінофестивалю, підняли жовто-блакитний прапор.

У суботу, 7 вересня, на урочистій церемонії нагородження Валентин Васянович піднявся на сцену Палацу кіно, щоб отримати головну нагороду конкурсної програми Горизонти – другого за значимістю конкурсу фестивалю – Найкращий фільм.

Український прапор над островом Лідо. На Венеціанському кінофестивалі пройшла прем’єра Атлантиди Валентина Васяновича

Фільм розповідає про майбутню перемогу України у війні з Росією і повернення окупованого Донбасу. Глядач спостерігає судоми, які супроводжують руйнування міфу індустріального Донбасу – на рівні промислового ландшафту, і в першу чергу – в людському вимірі.

Примітно, що в фільмі немає професійних акторів, в ньому знімалися волонтери і військові, які брали участь в бойових діях на сході України.

Читайте також: По 2 гектари кожному українцю. Як, до відкриття ринку, отримати землю безкоштовно і за скільки її потім можна перепродати

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE