Politerno > Україна і світ > Данилюк розповів, як будуть реформувати “Укроборонпром” (Відео)

Данилюк розповів, як будуть реформувати “Укроборонпром” (Відео)

  • 8 Вересня, 2019
  • 1041 Переглядів
  • Comments Off

Функцію акціонера ДК “Укроборонпром” буде виконувати Міністерство оборони.

Як будуть реформувати державний концерн «Укроборонпром» в інтерв’ю Радіо Свобода розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк.

 

«Наразі акціонером є Кабінет міністрів, моя позиція насправді, що Кабмін не може бути акціонером, якесь одне з міністерств має бути акціонером. Міністерство оборони – це оптимальний варіант, який ми проговорили. Цей варіант також і забезпечує відповідний зв’язок із президентом», – зазначив Данилюк і додав, що це рішення «затвердили».

За його словами, на підприємство чекає серйозна оптимізація.

Найбільш правильна модель – перетворити це в холдинг, де чітко продумана система управління: є наглядова рада, чіткі процедури – як призначається керівництво, як оцінюєтеся його робота, аудит, закупівлі. Тобто все це має бути як в нормальному бізнесі побудовано за чіткими правилами. Саме таку трансформацію ми зараз і хочемо робити. Часто спілкуємося і з новим керівником “Укроборонпрому”, проговорюємо питання: де хто має бути акціонером, як формувати наглядову раду. І він дуже серйозно налаштований на ці зміни, у нього є повний мандат від президента на реформування “Укроборонпрому”,  – пояснив секретар РНБО.

У Генеральній прокуратурі України 22 липня повідомляли, що cпівробітники Генпрокуратури спільно з СБУ провели обшуки в службових приміщеннях Кабміну, Держприкордонслужби, Фіскальної служби і підприємства «Спецтехноекспорт» у кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів на суму понад 6 мільйонів доларів, в якому фігурує ДП «Укроборонпром».

30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Букіна з посади гендиректора концерну. Новим очільником був призначений екс-міністр економічного розвитку, голова наглядової ради коцерну Айварас Абромавичус.

5 вересня Абромавичус доручив розслідувати підписання екс-гендиректором “Укроборонпрому” Павлом Букіним наказу про зміну статуту ДК “Укрспецекспорт”. Також стало відомо, що аудиторська компанія Baker Tilly Ukraine виграла конкурс на проведення аудиту консолідованої звітності державного концерну “Укроборонпром”.

3 вересня журналісти “Бігус.інфо” оприлюднили інформацію про те, що Букін, до свого звільнення з посади гендиректора концерну, змінив статут ДК “Укрспецекспорт”. Зміни до статуту суттєво обмежили повноваження “Укроборонпрому” з управління підприємствами-спецекспортерами.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE