Politerno > Україна і світ > Йованович заявила, що Аваков контактував із адвокатом Трампа Джуліані

Йованович заявила, що Аваков контактував із адвокатом Трампа Джуліані

  • 4 Листопада, 2019
  • 7437 Переглядів
  • 0

Із записів свідчень Марі Йованович перед Конгресом в рамках розслідування імпічменту президента Дональда Трампа, які оприлюднили конгресмени-демократи 4 листопада випливає, що Йованович у лютому 2019 року мала розмову з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим стосовно партнерів Рудольфа Джуліані Льва Парнаса та Ігоря Фрумана.

Аваков попередив послиню про те, що Парнас і Фруман зацікавлені у її звільненні.

Також він розповів Йованович, що з ним намагався сконтактувати Джуліані і що йому це вдалося наприкінці січня – початку лютого 2019 року, коли Аваков був у США.

Аваков і Джуліані мали телефонну розмову. Міністр не хотів зустрічатися з адвокатом, бо нібито був збентежений з приводу того, чим Джуліані та його друзі займалися.

За даними американських прокурорів, колишній генпрокурор Юрій Луценко схиляв партнерів Джуліані Парнаса та Фрумана сприяти відстороненню послині США в Україні Марі Йованович.

Колишній та чинний генпрокурори Віктор Шокін та Юрій Луценко “злили” Дональду Трампу компромат на його потенційного конкурента на президентських виборах 2020 року – демократа Джо Байдена.

Крім того, Луценко в інтерв’ю американському виданню The Hill заявляв, що Йованович дала йому список людей, яких попросила “не переслідувати”.

11 жовтня стало відомо, що Йованович відсторонили від посади, бо вона наполягала на тому, щоб прохання Джуліані до українських офіційних осіб про проведення розслідувань передавалися виключно через офіційні канали.

Перед цим друг і юрист Трампа Руді Джуліані звинувачував Йованович в інформаційній компанії проти Трампа, а син президента США Дональд Трамп-молодший розкритикував її через критичні заяви у бік Білого дому.

Читайте також: Зеленський і New Yorker: Що не так з антиолігархічними балачками президента

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE