Politerno > Україна і світ > Портнов поскаржився в Офіс президента на журналістів

Портнов поскаржився в Офіс президента на журналістів

  • 18 Листопада, 2019
  • 1008 Переглядів
  • 0

Ексзаступник глави адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов 18 листопада з заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком і поговорив про свободу слова та журналістів.

Про це Пеотрнов написав у своєму Telegram-каналі.

“Зустріч з заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенко відбулася за підсумками попереднього засідання Ради з питань свободи слова та захисту журналістів, в рамках якого функціонери Радіо Свобода дезінформували керівництво країни про проблеми з безпекою їх журналістів. На сьогоднішній зустрічі мною була виражена зустрічна стурбованість ситуацією зі свободою слова, захистом прав і свобод громадян, випадками перешкоджання професійній адвокатської та журналістської діяльності, протиправним втручанням в приватне життя громадян і проведенням незаконних оперативно-технічних заходів під виглядом журналістської діяльності”, – зазначив Портнов.

У свою чергу прес-служба Офісу президента повідомила наступне: “Портнов наголосив, що занепокоєний загрозою свободі слова та перешкоджанням його адвокатській і журналістській діяльності, оскільки є штатним телеведучим каналу “112 Україна” і має офіційне редакційне завдання”.

Портнов також написав, що як приклад навів Тимошенкові випадок з діяльністю журналістів “Радіо Свобода”. Він також заявив, що сподівається на “швидке” і “ефективне” розслідування “протиправної діяльності” журналістів.

Він заявив, що журналісти не мають законних підстав його переслідувати: він уже 6 років як не держслужбовець. 

За його словами, стеження шкодить його адвокатській діяльності, бо ніхто не захоче стати клієнтом такого адвоката.

У ОП відзначили, що візьмуть до відома аргументи Портнова у конфлікті з журналістами “Радіо Свобода”.

Нагадаємо, 7 листопада стало відомо, що розпочато кримінальне провадження за фактом звернень журналістів програми “Схеми” про погрози з боку екс-заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

14 листопада в Офісі президента відбулося перше засідання Ради з питань свободи слова та захисту журналістів, де заслухали поліцію і МВС стосовно справ за заявами журналістів видання “Радіо Свобода” й ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова.

Раніше Портнов оприлюднив у своєму блозі у Facebook і Telegram-каналі персональні дані водія знімальної групи програми журналістських розслідувань “Схеми” (спільний проект радіо “Свобода” й телеканалу “UA: Перший”) за те, що редакція готує розслідування його впливу і зв’язків із новою українською владою. Серед опублікованого – захищена законом інформація: повні паспортні дані та домашня адреса водія, номери його авто, а також дані, що свідчать про стеження за його місцем проживання. Пізніше він погрожував співробітникам редакції “Схем” публікацією їхньої особистої та персональної інформації.

Соцмережа Facebook у відповідь видалила обліковий запис екс-чиновника.

Керівництво радіо “Свобода” засудило розголошення персональних даних співробітників програми “Схеми” й закликало правоохоронців гарантувати безпеку журналістам. Медіарух “Медіа за усвідомлений вибір” закликало українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності Портнова й гарантувати безпеку журналістам і співробітникам команди розслідувачів.

Читайте також: Портнов погрожує правоохоронцям: “Я тебе в клітці возитиму”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE