Politerno > Україна і світ > Туск про розмови Богдана з Трубою: “Коли влада використовує правосуддя проти опонентів – це трагедія для всієї країни”

Туск про розмови Богдана з Трубою: “Коли влада використовує правосуддя проти опонентів – це трагедія для всієї країни”

  • 21 Листопада, 2019
  • 933 Переглядів
  • 0

Будь-яка спроба залякати представників опозиції буде приводом для занепокоєння в Євросоюзі.

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на “Прямий“, про це президент Європейської Ради Дональд Туск заявив на пресконференції в Загребі, коментуючи український касетний скандал, у якому керівник Офісу Президента інструктує директора ДБР, як вести справу п’ятого президента Порошенка.

“Я сподіваюся, що Україна залишиться тією країною, де правоохоронні та судові органи поважають верховенство права і де немає місця політично мотивованим переслідуванням. Я чув про цей потенційний скандал. Хоч я і не маю інформації про окремі деталі або загальний контекст, але моє перше враження, що це дійсно небезпечно”, – сказав він.

Дональд Туск, партія якого є опозицією в Польщі, заявив, що особисто знає, що таке політичні переслідування.

“Повірте мені, я знаю, про що кажу, тому що маю власний досвід з цього приводу … Завжди коли влада або люди у владі використовують систему правосуддя проти політичних опонентів, це в будь-якому разі або в середньо- або в довгостроковій перспективі стане трагедією не тільки для жертв переслідувань, а й для всієї країни”, – наголосив він.

Туск, який усі ці 5 років був адвокатом України в Євросоюзі, також додав, що стежить за подіями в Києві: “Ви знаєте, скільки емоцій і думок ми інвестували в Україну. Я думаю, мені не треба пояснювати, як я особисто переживав за все, що відбувається в Україні. Ми завжди дуже уважно спостерігаємо за подіями в Києві”.

Нагадаємо, вчора Telegram-канал “Трубу прорвало” опублікував записи розмов людей з голосами, як у директора ДБР Романа Труби і глави Офісу Президента Андрія Богдана.

Президент Володимир Зеленський  заявив, що українська влада готова до очищення від людей, які вчинили кримінальні правопорушення, а щодо “прослушки” директора ДБР Романа Труби – буде розбиратися.

Читайте також: Про те, що важливіше за перепалку Зеленського з Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE