Politerno > Україна і світ > Зеленському пропонують законопроект по тарифу на газ, схожий до якого Тимошенко вже внесла до ВР

Зеленському пропонують законопроект по тарифу на газ, схожий до якого Тимошенко вже внесла до ВР

  • 30 Листопада, 2019
  • 1699 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком, главою ОПУ Андрієм Богданом, кількома міністрами та чиновникам питання можливого зниження тарифу на опалення уже в грудні.

Відео розмови оприлюднив Офіс президента у Youtub.

“Люди повинні отримати платіжку за грудень місяць, і там повинні бути вже знижені тарифи”, – зазначив глава держави.

На нараді президенту пояснили, що “Нафтогаз” знизив ціну на газ порівняно з минулим роком, таким чином для тих споживачів, які обігрівають оселі газом, ціна у платіжці знизиться.

Водночас споживачі, які отримують послугу з централізованого опалення, зниження тарифу не побачать, бо двома законами закріплено, що не можна змінювати тарифи на опалення до травня 2020 року.


Для цього прем’єр пропонує внести від президента як невідкладний підготовлений урядом “короткий законопроєкт”, який би знизив тарифи на опалення.

За словами Гончарука, вони все порахували і вважають, що це реально призведе до зменшення тарифів на “в середньому близько 80-130 гривень або на 10-15%”.

Подію прокоментував скандальний нардеп з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський:

“Прем’єр якщо парламент встигне прийняти спеціальний закон, то ми знизимо тарифи. Ось як. Тобто, парламент знову повинен не читаючи, в поспіху проголосувати Бог знає що. А якщо ні, то тарифи не знизили через парламент? І знаєте, що дивно? Закон про захист напівпровідників і інтегральних мікросхем, внесли вчасно. Рівно на другий день роботи парламенту. А про тарифи Кабмін випадково згадав, коли залишилося 8 пленарних днів до кінця року.”.

Нагадаємо, ще 14 листопада лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко презентувала у Верховній Раді законопроєкт, який майже вдвічі знизить ціну на газ.

Законопроєкт Юлії Тимошенко №1177 «Про внесення змін до Закону «Про ринок природного газу» рекомендований профільним комітетом до розгляду в сесійній залі та має бути внесений у порядок денний парламенту.

Читайте також: Цуґцванґ для Зеленського: що буде з його рейтингом після зустрічі з Путіним

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE