Politerno > Україна і світ > Коболєв розповів, у який спосіб можна зменшити його зарплату (Відео)

Коболєв розповів, у який спосіб можна зменшити його зарплату (Відео)

  • 23 Січня, 2020
  • 1165 Переглядів
  • 0

Глава НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв розповів, що потрібно зробити, щоб не було питань до його зарплати – повернути гроші Газпрому.

Про це Коболєв сказав в коментарі Радіо Свобода на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Глава Нафтогазу каже, що простий спосіб зменшити його зарплату – це повернути російському Газпрому виграні у нього $ 5 млрд.

“Є дуже простий шлях зменшити мою зарплату – взяти $ 5 млрд, які ми отримали від Газпрому, і Газпрому їх повернути назад. Сказати: “У нас так багато заробляють на цьому, що ми їх повертаємо”. І не буде ніяких питань бонусів”, – відповів Коболєв.

Він ще раз нагадав, що зарплату йому встановила наглядова рада Нафтогазу на ринкових засадах. Коболєв відмовився коментувати її розмір, а також розмір зарплат своїх колег.

Нагадаємо, ПАТ “Газпром” здійснив оплату 2,9 млрд доларів держкомпанії НАК “Нафтогаз України”.

Як заявив нардеп Олексій Кучернко, керівництво “Нафтогазу” найбільше виграє від нового контракту на транзит газу, якщо його буде укладено відповідно до Протоколу зустрічі, що відбулася між Україною, РФ та ЄС напередодні.

Згідно з рішенням наглядової ради Нафтогазу, близько $29 млн (1%) з отриманих від  Газпрому $2,9 млрд боргу повинні виплатити топ-менеджерам компанії в якості премій.

Президент Володимир Зеленський зажадав від прем’єра Гончарука переглянути це рішення. За його словами, топ-менеджери повинні бути не тільки прагматичними, але і “залишатися людьми”. 

Під час години запитань до уряду прем’єр-міністр Олексій Гончарук та міністри так і не прозвітували про свої багатотисячні премії напередодні нового року.

Читайте також: В Давос коштом Пінчука: НАЗК просять перевірити поїздку нардепів, дуже схоже на відпочинок Ситника

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE