Politerno > Україна і світ > У справи Майдану повернули “оригінальний” склад прокурорів

У справи Майдану повернули “оригінальний” склад прокурорів

  • 28 Січня, 2020
  • 767 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Руслан Рябошапка повернув попередній склад прокурорів у справах злочинів проти учасників “Революції гідності”: Олексія Донського, Ігоря Земського, Яніса Симонова.

Про це повідомила Адвокатська дорадча група.

“Добрі новини з Офісу генерального прокурора. Змінено групу прокурорів у справі по вбивствам на вул. Інститутській 20.02.2014 р. Після задоволення відводу фейковим прокурорам 14.01.2020 Святошинським районним судом, Генеральний прокурор 27.01.2020 своєю постановою повернув “оригінальний” склад групи прокурорів – Олексія Донського, Ігоря Земского, Яніса Симонова і підсилив групу”, – сказано у повідомленні.

При цьому Апеляційний суд відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою захисників “беркутівців” на ухвалу Святошинського райсуду про відвід “фейкових прокурорів”. Така ухвала про відвід не оскаржується.

Нагадаємо, наприкінці минулого року генпрокурор Руслан Рябошапка виключив із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській під час Революції Гідності прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану.

Також ми повідомляли, що ГО “Родина Героїв Небесної Сотні” та Адвокатська дорадча груп виступили проти призначення Олександра Буряка на посаду керівника відділу ДБР у справах Майдану – воно відбулось непрозоро, а сам він може фігурувати на “плівках Вовка”, йшлось у заяві.

Читайте також: Герої Майдану – «злочинці» і з ними потрібно розправитися, – Портнов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE