Politerno > Україна і світ > Депутат від ОПЗЖ Христенко на гроші криміналу погуляв у Москві на мільйон доларів, – Казанський. ВІДЕО+ФОТОрепортаж

Депутат від ОПЗЖ Христенко на гроші криміналу погуляв у Москві на мільйон доларів, – Казанський. ВІДЕО+ФОТОрепортаж

  • 26 Лютого, 2020
  • 1784 Переглядів
  • 0

Нардеп від ОПЗЖ Федір Христенко з Горлівки замовив в елітному готелі в центрі Москви дорогу вечірку на честь дня народження своєї дружини.

Про це розповів журналіст Денис Казанський.


“Пам’ятаєте, як Петро Порошенко витратив 500 тисяч доларів у відпустці на Мальдівах? Тоді ще був великий скандал. Так ось, цей рекорд побитий скромним 36-річним депутатом від ОПЗЖ – Федором Христенком із Горлівки. Нещодавно він закотив у Москві вечірку на честь дня народження своєї дружини і прогуляв близько 1 млн доларів тільки за один вечір”, – написав Казанський у фейсбуці.

Христенко з дружиною

За його словами, для свята орендували приміщення в одному з найдорожчих готелів Росії – “4 сезони”, який розташований прямо навпроти Кремля.

“На вечірці виступали Кіркоров, Басков, Лепс, Олександр Ревва, Поліна Гагаріна, група “Руки вверх”, гонорари яких за корпоративи стартують від 100 тисяч доларів. Можливо, ми б ніколи не дізналися про цю тусовку, якби дружина Федора – Марина Христенко і її друзі самі не виклали б відео свого відпочинку в інстаграмі”, – додає журналіст.

“Христенко ще пів року тому в інтерв’ю розповідав, що у нього толком нічого немає, в 2014 він переїхав з Горлівки до Києва, жив на знімній квартирі в спальному районі, пізніше займався консалтинговим бізнесом. Ні заводами, ні пароплавами, ні торговими центрами він не володіє. Звідки ж у нього тепер мільйони?” – задається питанням Казанський.

Далі Казанський описує гостей вечірки, серед яких Анастасія Маловичко – дружина якогось Олександра Батурина з Єнакієвого.

Марина Христенко і Анастасія Маловичко

“Гугл добре знає Олександра Батурина, як кримінального авторитета з Єнакієвого на прізвисько Батура. Пишуть, що він один із наближених Юри Єнакіївського, “смотрящий” по Горлівці і взагалі досить жорстка людина. Можна знайти у відкритих джерелах і матеріали кримінальних справ, за якими він проходив – розбій, викрадення людей тощо”, – зазначає журналіст.

“Тобто, картина вимальовується така: підпільний мільйонер Федір Христенко, про якого до 2019 року майже ніхто не чув, насправді опинився в ОПЗЖ не просто так, а тому що за нього дуже попросили або заплатили впливові кримінальні друзі. Мабуть, єнакіївським хлопцям була дуже потрібна своя людина в українському парламенті. Але при цьому потрібен був хтось без негативного шлейфу. Ноунейм. Тут і підвернувся скромний горлівський хлопець Федя”, – резюмує Казанський.

“Уявляю, що почалося б у якій-небудь європейській країні, якби там стало відомо, що депутат місцевого парламенту прогуляв мільйон доларів у Москві в компанії кримінального авторитета. Але впевнений, що у нас нічого не буде”, – підсумував журналіст.

Читайте також: Зеленський обговорює з Тігіпком можливість призначення того прем’єром – ЗМІ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE