Politerno > Україна і світ > “Слуги” підтримали другу “земельну” правку з 3017 розглянутих

“Слуги” підтримали другу “земельну” правку з 3017 розглянутих

  • 5 Березня, 2020
  • 979 Переглядів
  • 0

Станом на день 5 лютого народні депутати розглянули 3017 правок з 4018 та прийняла другу правку за весь час розгляду, яка носить технічний характер.

Про це повідомляє сайт парламенту.

Прийнята правка №3017 авторства нардепа від монобільшості Ігоря Фріса носить технічний характер, та виправляє помилки в нумерації закону про державну реєстрацію речових прав та нерухомого майна.

Нагадаємо, 5-го лютого голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявляв, що у фракції достатньо голосів на підтримку законопроєкту про ринок землі, але працювати доведеться всю ніч. Проте нічного режиму у Раді не сталося, натомість депутати розглядають і голосують майже за кожну правку.

13 листопада, Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт 2178-10, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Як про це заявляв Зеленський, між першим і другим читанням буде внесена поправка про проведення “всеукраїнського референдуму”, на якому українці самі вирішуть, чи давати іноземцям дозвіл на купівлю земель.

Радник прем’єр-міністра Олексій Мушак заявив, що є два сценарії розгляду земельного закону у Раді – по повній процедурі (що, за його словами, займе близько 2 місяців), або за скороченою процедурою (розгляд займе до 3 годин).

Як заявила голова партії “Батьківщина” під час брифінгу у Верховній Раді, в Україні діє закон про референдум, але влада його “не помічає”, виконуючи “завдання замовників, які мають намір володіти українськими ресурсами та землею”.

Згідно з результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), дії влади щодо вирішення збройного конфлікту на Донбасі вважають неуспішними 70% громадян, боротьбу з корупцією неуспішною вважають 83%, а 62% опитаних не підтримали б на референдумі введення ринку землі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE