Politerno > Тернопільщина > Тернопільський апеляційний суд залишив під вартою організатора наркокартелю і не зменшив йому застави

Тернопільський апеляційний суд залишив під вартою організатора наркокартелю і не зменшив йому застави

  • 6 Березня, 2020
  • 2762 Переглядів
  • 0

Колегія суддів залишила під вартою підозрюваного у тяжких злочинах, пов’язаних із розповсюдженням наркотиків у складі групи.

Про це повідомляють у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисників підозрюваного Сергія К. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 26 січня 2020 року на обрану міру запобіжного заходу — тримання під вартою із визначенням розміру застави — 1 млн 51 тис. грн.

Не погодившись із цим рішенням, захисники підозрюваного просила пом’якшити міру запобіжного заходу та зменшити розмір застави, оскільки Сергій К. є відомим у Тернополі спортсменом, виховує трьох неповнолітніх дітей і до кримінальної відповідальності не притягувався.



Заслухавши суддю доповідача, доводи Сергія К. та його захисників, думку прокурора, перевіривши матеріали справи, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що, оскільки Сергій К. обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочинів за ч.2. ст. 307, ч. 2 ст. 309 та ч.2 ст. 345 КК України, підстав для скасуванні рішення не має.

На апеляційному засіданні також були присутні громадські активісти.



Нагадаємо, наприкінці січня у Тернополі поліція затримала дев’ятеро наркоторговців. Тернопільський міськрайонний суд двох відправив під домашній арешт, сімом підозрюваним призначив тримання під вартою із можливістю внесення застави, суми яких коливаються від 400 тисяч гривень до 1 мільйона 51 тисячі гривень.  

Після цього біля Тернопільського міськрайонного суду відбувся протест тернополян, серед яких були колишні наркозалежні. Учасники акції висловлювали своє обурення через те, що наркодилери могли вийти на волю, внісши заставу. Окрім того, тернополяни своєю акцією надавали розголосу для більш посиленої боротьби з наркоманією в Тернополі.

Також додамо, що за повідомленнями у ЗМІ серед «інших осіб» по цій справі  фігурує син відомого тернопільського забудовника. Однак, таку інформацію спростували у поліції. 

Назарій Наджога
Фото: пресслужба Тернопільського апеляційного суду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE