Politerno > Україна і світ > Коронавірус, ймовірно, має російське походження, – ЗМІ

Коронавірус, ймовірно, має російське походження, – ЗМІ

  • 25 Березня, 2020
  • 25141 Переглядів
  • 0

Пандемія струснула нашу планету, і тепер ми зрозуміли – усі досягнення людства нічого не варті. Досить випустити такого «джина» з пляшки, що зберігається в якомусь центрі біологічної зброї однієї з найбільш безвідповідальних країн світу таких, як Росія чи Північна Корея, і половина жителів Землі може переселитися на небеса в лічені місяці.

У ряді ЗМІ днями пройшла інформація, що китайці, можливо, і не причетні безпосередньо до спалаху пандемії корона вірусу в Ухані. Є підозра про його російське походження і мутації вже на території Китаю.

Про це повідомив сьогодні в блозі «Обозревателя» глава Фонду «Стоп Інформ Терор» (США) Герман Обухів.

У середині вересня 2019 року під Новосибірськом в Державному науковому центрі вірусології та біотехнології (ДНЦ ВБ) стався вибух газового балона. Постраждав лише не надто сильно один робочий, проте всі вікна в будівлі було вибито і незрозуміло, які ще пошкодження зазнав цей центр.

ГНЦ ВБ є одночасно і сховищем найнебезпечніших вірусів, таких, як лихоманка Ебола і SARS. У цей же самий час неподалік група китайських працівників випробовувала якийсь фантастичний парник для північних широт, після чого повернулася в Китай.

Російська влада заперечували факт будь-якого витоку небезпечних вірусів з цього центру. Знаючи, однак, вміння влади приховувати від своїх громадян інформацію, пов’язану з ризиком для здоров’я, можемо лише сумніватися в їх чесності.

Чи мало місце зараження китайців яким-небудь вірусом в Сибіру і перенесення його в Китай в мутованому вигляді, – покаже час.

Через два місяці в Китаї спалахнуло вогнище коронавірусу, що розлетівся по всій планеті.

Китайська влада теж не завжди говорять правду про події і трагедії в своїй країні. Скільки людей на сьогоднішній день постраждало там від цього вірусу і яка кількість фатальних випадків, ми дізнаємося пізніше, проте вже сьогодні одна цифра досить спантеличує – стільникові оператори Китаю втратили більше 20 мільйонів споживачів з моменту початку пандемії.

Для Китаю втрата навіть такої кількості народонаселення при майже півтора мільярди жителів – це крапля в морі, але, наприклад, для України, – це кінець країни.

Динаміка поширення корони вражає масштабами і в деяких країнах вона зростає з геометричною прогресією 1-2-4-8 … Особливо, в країнах Європи, де превалює урбанізація і більшість людей користуються громадським транспортом.

В Америці ця проблема не настільки велика – у ряді віддалених штатів, як Аляска, Вермонт, Монтана, Вайомінг і інших поки виявлено лише кілька десятків інфікованих без фатальних наслідків. У великих містах, як Нью-Йорк і Чикаго, рахунок йде вже на тисячі.

Спорожніли дороги, готелі, ресторани, розважальні установи.

Зупинити заразу може, мабуть, єдиний і радикальний захід – закриття кордонів всіх штатів і тотальне тестування всіх без винятку жителів штату з подальшою ізоляцією або лікуванням.

Хто це буде робити? Поки незрозуміло. Найбільша проблема цієї пандемії в тому, що людина може бути носієм вірусу, не будучи хворим.

Як її вирішать в Європі? Ніхто сьогодні не відповість.

Читайте також: Коронавірус веде Європу до каяття

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE