Politerno > Україна і світ > Під час брифінгу Єрмака журналісти дізнались про “п’яту владу” та згадали Азарова

Під час брифінгу Єрмака журналісти дізнались про “п’яту владу” та згадали Азарова

  • 31 Березня, 2020
  • 1725 Переглядів
  • 0

Під час онлайн-брифінгу голови Офісу президента Андрія Єрмака, який тривав 40 хвилин, йому поставили усього чотири запитання.

За кілька годин до початку на сторінці ОП з’явився анонс. Представникам ЗМІ пропонувалося залишити в коментарях свої запитання, на які міг би відповісти чиновник.

Дописувачі залишили понад 700 коментарів. Серед найпопулярніших тем (які зокрема зібрали сотні реакцій) – пояснення щодо оприлюднених нардепом від “Слуги народу” Гео Леросом записів та “консультативної ради” з представниками ОРЛДО.

Перші 10 хвилин брифінгу Єрмак присвятив темі карантину.

Перше озвучене запитання – журналіста “Інтерфакс-Україна” Романа Ляшенка про продовження “нормандського формату” і “консультативну раду” з представниками ОРДЛО. На відповідь пішло близько 5 хвилин.

Далі модератор запропонувала низку запитань про оприлюднені Леросом записи, однак озвучила тільки Романа Романюка з “Української правди”. Але замість прямої відповіді Єрмак почав говорити про онлайн-переговори ТКГ. За п’ять хвилин він, зокрема, підкреслив, що переговорів із “представниками влади” ОРДЛО ніколи не буде.

Модератор повторила запитання журналіста, і глава ОП озвучив свою позицію.

Відзначається, що друге запитання цього ж журналіста озвучене не було.

Наступним було поставлено запитання журналістки “Бабеля” Оксани Коваленко, яка уточнила, чому Єрмак звернувся саме в СБУ і ДБР. Єрмак сказав, що вважає опубліковане Леросом пов’язаним із безпекою держави. На відповіді на обидва запитання глава ОП витратив близько 10 хвилин.

Останнім прозвучало запитання “Укрінформу” про те, чи входить у пакет умов для наступного обміну утримуваними особами створення “консультативної ради”. Єрмак запевнив, що це незалежні питання.

Організатори заявили, що надалі спілкування з Єрмаком буде регулярним і в такому самому форматі.

Майже відразу після брифінгу журналісти почали писати, що на їхні запитання відповіді не прозвучало. Так, журналістка НВ Христина Бердинських не почула відповіді, чи готовий піти у відставку глава Офісу президента, якщо підтвердяться факти, що його брат вів переговори про посади і призначення від імені чиновника. А воно, до речі, набрало найбільшу кількість реакцій користувачів.

Журналістка “Цензор.НЕТ” Тетяна Бодня підкреслила, що її запитання було виведено на екран, але не озвучено.

Те ж трапилося із запитанням журналіста hromadske Данила Мокрика. Він коротко охарактеризував захід: “На#балово”.

“Ставте запитання в каментах”, – говорили вони. Вагон людей ставлять різні запитання про його брата і “Записи Лероса”. Про тиск на правоохоронні органи, про звільнення або тимчасове відсторонення від посади, про зміст записів.

Саме я питаю: “Що сказав вам президент з приводу записів з вашим братом?” Не “прокоментуйте, будь ласка, записи”. А “що сказав вам президент”. Питання набирає понад 200 лайків. У результаті всі питання щодо записів прессерка (прессекретарка – Ред.) звалює в одне, Єрмак видає загальний гнівний спіч зі звинуваченнями – і все. Розходимося”, – констатував журналіст.

Головний редактор видання “Петро і Мазепа” Макс Гадюкін відреагував фотожабою:

Політичний оглядач Євген Магда: “Маю відзначити прогрес у технологіях ОПУ: тепер сеанси уріноофтальмотерапії там проводять онлайн.”

Політичний активіст “Демократичної сокири” Марк Савчук відзначив схожість з російським Чорномирдіним:

“Подивіться прес-конференцію Єрмака, він взагалі не може говорити. Це просто набір слів без сенсу.”

“Я був кращої думки про його політичний інстинкт. Нема відчуття ситуації. Це тішить. Ми переможемо”, – прокоментував координатор “Руху опору капітуляції” Михайло Басараб.

“Брифінг Єрмака не дивився, тому коментувати, що на ньому було, не можу. Можу коментувати, чого на ньому не було. Не було слів “я вимушений на час розслідування призупинити”. Не було слів “повністю несу всю політичну відповідальність”, – відзначив політик і громадський активіст Олександр Нойнець.

Від себе додамо, що глядачі очікували почути відповіді щодо скандалу з братом, проте дізнались про “п’яту владу” і, спираючись на “нестандартні” для літературної мови висловлювання голови Офісу президента, згадали Азарова. Зокрема: “півторюю”, “нічибто”, “плИвки”. А також акцентацію Єрмака на тому, що нардеп Лерос вірменин.

Журналістка Ольга Решетилова звернула увагу, що медійників назвали “п’ятою владою”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE