Politerno > Україна і світ > Прес-конференція для одного глядача: як Єрмак відбивав корупційний скандал навколо свого брата

Прес-конференція для одного глядача: як Єрмак відбивав корупційний скандал навколо свого брата

  • 31 Березня, 2020
  • 1005 Переглядів
  • 0

Приймаючи рішення грати публічно, треба грати за тими правилами, які ти сам визначив, інакше спроба вирішення проблеми перетворюється у ще більшу проблему.

Прес-конференція Андрія Єрмака – це, звичайно, набагато краще, ніж повністю не публічна Богдана, який, як видно, був більше зайнятий не політикою, а “освоєнням” майданчиків в Києві з Вавришем і Довбенком за допомогою адмінресурсу, “Укрспиртом” та іншими високоприбутковими темами.

Але сьогодні стало очевидно, що Єрмак, намагаючись захиститися, підливає масла у вогонь, і скандал набиратиме токсичність в очах головного глядача, якому присвячувалася прес-конференція – Володимира Зеленського.

Що особисто я очікував від глави ОП у такому резонансному скандалі?

1. Перш ніж виступить глава Офісу, повинен був з окремою прес-конференцією або інтерв’ю виступити Денис Єрмак. Це було б логічно, щоб розділити відповідальність – за що в цій справі повинен відповідати Денис, і за що повинен відповідати Андрій. Але глава Офісу виступив за себе і за свого брата, і тим самим всю відповідальність за відеопереговори взяв на себе.

2. Якщо говориш про відповіді на питання у фейсбуці – то треба відповідати на ті питання, які ставить фейсбук. В результаті найпоширеніші питання про особисту відповідальність за дії брата Андрій Єрмак проігнорував. Більше того – він не визнав очевидний факт – що всі ці аморальні розмови на відео вів дійсно його брат Денис. Хоча це очевидно. Чи є в словах Дениса кримінальна відповідальність чи ні – це нехай розбираються слідчі. А ось політична і моральна відповідальність є, і відповідати треба було саме на це.

3. Своєю прес-конференцією і абсурдною кримінальною справою ДБР проти Гео Лероса, глава Офісу перетворив Лероса у рівнозначну собі фігуру в даному скандалі, у свого головного публічного ворога. Тобто не публічно звинувачуючи в організації скандалу Андрія Богдана, своїм опонентом Єрмак визначив іншого політика, який диктує ініціативу в цій справі. І тепер відповідь Лероса матиме ще більший резонанс.

4. Відповідь на причину покупки “мерседеса” – мовляв, давно була потрібна машина, не було часу поміняти … Це може сказати адвокат. Але з вуст другого за впливом політика в країні, який визначає кадрову політику президента, який в день покупки “мерседеса” не дивлячись на всю зайнятість, встиг підписати проект протоколу в Мінську з представником Путіна, це дикість. У ці дні вся Україна збирала гроші на ШВЛ і маски, президент просив бізнес допомогти країні грошима, говорити так спокійно про машину можна тільки якщо весь цей контекст або не помічати, або не розуміти. А те, що все це відповідає декларації – мало кого турбує.

Читайте також: Війна всіх проти одного. Кому вигідно “завалити” Єрмака

Що треба було сказати?

1. Хто співрозмовники Дениса Єрмака і за яких обставин відбулися дані бесіди брата?

2. Про що йде мова в кожному з цих випадків? Які були результати цих бесід?

3. Чи отримував брат гроші від співрозмовників, як це випливає з розмов?

4. Чому і на якій підставі він вивчав дані кандидатів на посади в київській митниці?

5. Чи брав Денис Єрмак участь в будь-яких кадрових призначеннях, чи використовували ви зв’язки з братом для вирішення особистих питань?

6. Де зараз працює Денис Єрмак і якою діяльністю займається, в якій мірі пов’язаний з роботою із державними установами, з яким конкретно?

Якщо не відповідати по суті, а імітувати відповіді, то кількість питань буде збільшуватися. а не зменшуватися. В тому числі у головного глядача, за емоції якого і за доступ до вух якого ведуть битву наближені до кабінету Володимира Зеленського.

Який поки не розуміє, що всі ці факапи, це не чиїсь особисті проблеми, а проблеми головного продюсера шоу.

Юрій Бутусов

Читайте також: Єрмак розказав про майбутнє координаційної ради з бойовиками ЛДНР

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE