Politerno > Україна і світ > Американський аналітик звинуватила Atlantic Council в підіграванні РФ

Американський аналітик звинуватила Atlantic Council в підіграванні РФ

  • 1 Травня, 2020
  • 1598 Переглядів
  • 0

Atlantic Council спотворили офіційну позицію України в питанні війни з Росією, змінивши текст публікації екс-голови комітету ВРУ у закордонних справах Ганни Гопко, додавши тези про нібито наявність сепаратизму всередині країни, які сама Гопко в публікації не згадувала.

Про це на своїй сторінці в Twitter заявила політичний аналітик Аріяна Гіць.

«Важливо згадати публічно, що свого часу Atlantic Council змінили текст публікації тодішньої голови комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганни Гопко, додавши тези про нібито наявність сепаратизму всередині України, спотворивши таким чином офіційну позицію України щодо війни з Російською Федерацією. Були додані тези, які сама Гопко в публікації не приводила», – заявила Арія Гіць.

«Це був лютий 2019 року, всього лише рік тому. Щонайменше було внесено дві, або три зміни в публікацію і тим самим спотворена чітка позиція пані Гопко про те, хто веде війну в Україні», – написала аналітик.

«У той час Ганна Гопко була головою комітету у закордонних справах (комітету ВРУ – ред.) І не дивлячись на це, Atlantic Council кардинально змінили її позицію в публікації, при тому, що офіційна позиція України на той час була відома і аргументована – Росія, а не сепаратисти ведуть війну в Україні», – розповіла експерт.

Читайте також: Чергові докази причетності ФСБ Росії до злочинів проти людства в Україні

«Чи справді хтось вірить, що партнерство з українськими олігархами і представниками режиму Януковича не впливає на політику Atlantic Council? Вони витрачають отримані гроші без врахування у своїй «адженді» (порядок денний – ред.)? AC бере ці гроші і залишається незаангажованим? Це, знаєте, те ж саме, що думати, що російські олігархи безкорисно роблять великі пожертви університетам і аналітичним центрам», – підсумувала Аріяна Гіць.

Публікація Аріяни Гіць була розміщена в Twitter у відповідь на заяву заступника директора Atlantic Council Eurasia Center, а в минулому редактора рубрики Ukraine Alert на Atlantic Council Мелінди Херінг про те, що Atlantic Council нібито не піддаються політичному та економічному впливу та публікувають всі матеріали з урахуванням всіх точок зору.

Джерело

Читатйе також: Зеленський ризикує здобути репутацію людини, яка мститься Майдану, – Atlantic Council

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE