Politerno > Україна і світ > У Сирії знищено російський танк “Армата”, ще два пошкоджені – РосЗМІ

У Сирії знищено російський танк “Армата”, ще два пошкоджені – РосЗМІ

  • 1 Травня, 2020
  • 12241 Переглядів
  • 0

На території Сирії пострілом з протитанкового ракетного комплексу був знищений новітній російський танк «Армата».

За даними інформаційного агентства «Репортер», новітній російський танк, який ще навіть не прийнятий на озброєння російської армії, був знищений під час контрнаступу.

Прямих доказів використання Т-14 «Армата» в Сирії немає. При цьому велика китайська технологічна і медійна компанія Sina наводить інформацію від американців, які підтверджують, що Росія направила в сирійську провінцію Латакія п’ять таких танків. За інформацією видання, бойові машини відразу ж вступили в бій з терористами в місцевих горах. В результаті нібито три Т-14 були вражені з ПТРК TOW-2B, причому одна «Армата» була повністю знищена.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що один з новітніх танків, перекинутих в Сирію, міг отримати пошкодження, хоча ніяких коментарів з цього приводу з боку Росії зроблено не було, і тому, вказані вище доводи російських засобів масової інформації можуть бути ще одним підтвердженням того, що російські танки «Армата» в Сирії дійсно були атаковані.

Sina відмовляється вірити в повідомлення про те, що новітній російський танк Т-14 «Армата» пройшов випробування в Сирії.

На думку китайських журналістів, перспективний танк Т-14 «Армата» і важкий багатофункціональний винищувач Су-57 на сьогоднішній день не приносять користі у боях в Сирії. Вони нібито не були належним чином перевірені в цій країні і виявилися не готовими до реальних бойових дій, на відміну від БМПТ «Термінатор» і багатоцільового надманевреного винищувача Су-35С, які себе добре зарекомендували в боях проти сирійської опозиції.

У зв’язку з цим, китайці впевнені, що зараз, як ніколи, потрібна публічність і прозорість. Адже навіть якщо будуть виявлені слабкі сторони танка, це краще за атмосферу секретності і безперервних обіцянок. При цьому Т-14 «Армата» як не було у військах РФ, так і немає.

Читайте також: Війна в Україні – це війна в Європі. Це війна, яка стосується європейської безпеки – експерти МКГ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE