Politerno > Україна і світ > РФ відповідальна за ситуацію з COVID-19 в Криму і на Донбасі – посольство Швеції

РФ відповідальна за ситуацію з COVID-19 в Криму і на Донбасі – посольство Швеції

  • 1 Травня, 2020
  • 784 Переглядів
  • 0

Згідно з міжнародно-правовим зобов’язаннями, Росія відповідальна за зупинку пандемії коронавірусу на окупованих територіях Криму і Донбасу, а ЄС повинен зберігати єдність в питанні санкцій, введених за агресію проти України.

Про це говориться в офіційному коментарі посольства Швеції в Україні інформаційному агентству Guildhall.

«Відновлення контролю над окупованими територіями Східної України, які сьогодні не контролюються офіційною урядом, а також над окупованою Автономною республікою Крим і містом Севастополем, дозволило б Україні вжити необхідних заходів для зупинки пандемії коронавірусу в Криму і на Донбасі», – заявили в посольстві Швеції в Україна.

«З огляду на серйозний характер пандемії, до відновлення суверенітету України над цими територіями, дуже важливо, щоб РФ і підтримувані нею сепаратисти захистили здоров’я населення, яке там проживає (в Криму та на Донбасі – ред.). Росія повинна виконати свої міжнародно-правові зобов’язання, поважати, захищати і забезпечувати права людини на окупованих територіях, в тому числі право на здоров’я », – йдеться в заяві.

«Рада Європейського Союзу ввела проти Росії санкції за агресію проти України. Ці санкції вимагають єдності між державами-членами ЄС», – підсумували дипломати.

Нагадаємо, на території Сирії пострілом з протитанкового ракетного комплексу, був знищений новітній російський танк «Армата».

 Читайте також: Американський аналітик звинуватила Atlantic Council в підіграванні РФ


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE