Politerno > Україна і світ > Стало відомо, скільки українців перебувають у полоні в бойовиків “ЛДНР”

Стало відомо, скільки українців перебувають у полоні в бойовиків “ЛДНР”

  • 5 Травня, 2020
  • 908 Переглядів
  • 0

Список осіб формується на підставі звернень близьких і рідних постраждалих. Станом на 30 квітня, у полоні терористів на окупованому Донбасі утримуються 214 українців.

Про це повідомили в Службі безпеки України, передає “Радіо Свобода“.

При цьому у відомстві зазначили, що список осіб формується на підставі звернень близьких і рідних постраждалих, повідомлень громадських організацій, ЗМІ, а також за результатами інформаційного обміну між суб’єктами, залученими до виконання відповідних завдань.

“За даними інформаційного обліку Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників і встановлення місця знаходження безвісти зниклих в районі проведення ООС за станом на 30 квітня 2020 року значаться як незаконно позбавлені волі 214 осіб”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 16 квітня відбувся обмін полоненими між Україною і проросійськими бойовиками з так званих “ДНР” і “ЛНР”. З російського полону повернулися 20 громадян України. Звільнені з полону українці повинні були пройти обов’язкову 14-денну обсервацію.

Ветерани війни розкритикували обміни полоненими. Всі наші люди мають повернутися додому, але розділяти комбатантів і некомбатантів необхідно. Інакше ми своїх військових не повернемо ніколи, написав у Фейсбуці екскомандир полку “Азов”, керівник Центрального штабу Національного корпусу Максим Жорін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE