Politerno > Україна і світ > Зеленський зміг зібрати з олігархів менше $ 14 млн для боротьби з коронавірусом

Зеленський зміг зібрати з олігархів менше $ 14 млн для боротьби з коронавірусом

  • 5 Травня, 2020
  • 780 Переглядів
  • 0

Загальний бюджет фонду з ліквідації наслідків COVID-19 при Офісі президента склав 374,62 млн грн ($ 13,85 млн за поточним курсом НБУ).

Про це заявив глава Офісу президента, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу глави держави.

За словами чиновника, це недержавні кошти, за які закуповувалися медичні товари та засоби індивідуального захисту для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні. З них у 12 українськими постачальниками було закуплено продукції на 155,6 млн грн, у семи іноземних постачальників – на 182,6 млн грн.

На авіаційну доставку медзасобів було витрачено 33,6 млн грн, за ці кошти було організовано 21 рейс. Витрати на митне оформлення, логістику і вантажні послуги склали 286 тис. грн.

Тимошенко нагадав, що всі ці кошти були зібрані після зустрічі президента Володимира Зеленського з найбільшими бізнесменами.

“Було вирішено, що вони (підприємці, – ред.) будуть допомагати країні проходити цей етап саме щодо закупівлі засобів захисту для наших лікарів, а також для інших служб – поліції, прикордонників і так далі. Бізнес погодився і фактично вніс гроші в цей фонд. І з цього фонду почалися закупівлі засобів захисту. Хочу відразу підкреслити: це – кошти бізнесу, це не бюджетні кошти”, – зазначив Тимошенко.

За його словами, згодом докладний звіт про використання коштів фонду буде надано бізнесменам, які його наповнювали, і за умови їх згоди – оприлюднений.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський 16 березня зібрав олігархів і великих бізнесменів в Офісі президента, в ході якої президент обговорював з представниками бізнесу боротьбу з коронавірусів і наслідками епідемії.

Зокрема, мова йшла про допомогу із закупівлею та постачанням великих партій тестів, необхідного медичного обладнання, захисних та дезінфікуючих засобів.

Читайте також: Благодійність Пінчука може конвертуватися в лояльність до олігарха з боку потрібних людей, – “Схеми”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE