Politerno > Україна і світ > Влада вдвічі збільшила фінансування податкової міліції, яку Зеленський обіцяв ліквідувати – розслідування

Влада вдвічі збільшила фінансування податкової міліції, яку Зеленський обіцяв ліквідувати – розслідування

  • 5 Травня, 2020
  • 941 Переглядів
  • 0

У квітні Верховна Рада перерозподілила бюджет на 2020 рік, зменшивши витрати на науку, культуру, освіту і кіно, щоб більше залишилося на боротьбу з епідемією. Однак майже пів мільярда гривень додатково виділили Державній фіскальній службі, більшість працівників якої сьогодні є податковими міліціонерами.

Про це йдеться в розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”.

Під час карантину, кризи, коли іншим скорочують витрати, податковій міліції значно збільшили фінансування. Зробили це під призначення нового глави Сергія Солодченка – податкового міліціонера, який обіймав високі посади за часів Януковича. Тому майже пів мільярда додаткових коштів піде на орган, на роботу якого є чимало скарг від підприємців і який мав бути взагалі ліквідований“, – йдеться в розслідуванні.

В офісі бізнес-омбудсмена повідомили: щорічно чверть скарг, що надходять до них на правоохоронців, припадає саме на податкову міліцію. А значна кількість кримінальних проваджень, за словами заступника бізнес-омбудсмена Ярослава Грегірчака, які податкові міліціонери відкривають – не доходять до суду або розсипаються там.

Після Революції Гідності представники влади хотіли ліквідувати ДФС і податкову міліцію в її складі – разом з економічними департаментами в СБУ і МВС. А натомість планували створити нову фінансову службу розслідувань. З такою ж ініціативою вийшов і президент Володимир Зеленський з новою командою.

Податкова міліція – це за своєю суттю правоохоронний орган всередині органу виконавчої влади (ДФС). Її працівники відкривають кримінальні провадження, у межах яких проводять розслідування можливої ​​несплати податків. І мають у своєму арсеналі ті ж інструменти, що й інші правоохоронці: можуть приходити на обшук, проводити оперативно-розшукову діяльність і передавати справи до суду, йдеться в розслідуванні.

Читайте також: Результати помилок Зеленського, або чим небезпечні для нього карантинні скандали

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE