Politerno > Україна і світ > Заступника керівника Одеської ОДА звільнили за затримку виплат надбавок медикам

Заступника керівника Одеської ОДА звільнили за затримку виплат надбавок медикам

  • 12 Травня, 2020
  • 710 Переглядів
  • 0

Віталій Свічинський

Заступника голови ОДА Віталія Свічинського звільнили за затримку надбавок до 300% медикам, які працюють з COVID-19.

Про це у Facebook повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций.

За словами Куцого, рішення про звільнення Свічинського було прийнято 4 дні тому.

“Ще в минулу п’ятницю ухвалив рішення про звільнення заступника Віталія Свічинського, який відповідав за соціальний і медичний напрямок і не впорався з поставленими завданнями. Останньою краплею стали затримки з доплатами медикам “швидкої”. Держслужбовець знав про це, але не вжив достатніх дій, щоб вирішити проблему”, – написав глава ОДА.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що керівники ОДА, які не вирішать проблему виплати надбавок медикам, будуть позбавлені заробітної плати, або звільнені.

“У тих регіонах, де не виплатять, голови ОДА будуть позбавлені заробітної плати, а можливо і посад”, – заявив глава держави.

На звільненнях також збирається наполягати міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, після отримання коштів на доплату від держави, ОДА мали тиждень, щоб вирішити це питання.

У той же час, 12 травня президент Володимир Зеленський, після обговорення з головами ОДА виплат 300% надбавок лікарям, які допомагають боротися з COVID-19, пояснив, що медики не отримали виплат, бо лікарні не уклали договори з Національною службою здоров’я України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE