Politerno > Україна і світ > Шмигаль заявив про відсутність планів уряду підняти тарифи на електроенергію для населення у 2020 році

Шмигаль заявив про відсутність планів уряду підняти тарифи на електроенергію для населення у 2020 році

  • 12 Травня, 2020
  • 868 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів не планує у 2020 році підвищувати тариф на електронергію для населення. 

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, передає РБК-Україна .

Глава уряду також додав, що це важливий індикатор, і він узгоджений з президентом Володимиром Зеленським.

“Ми не маємо наміру в цьому році змінювати вартість електроенергії для населення. Це важливий індикатор, він узгоджений з президентом, і це питання, я вважаю, навіть не потрібно обговорювати”, – заявив Шмигаль.

Раніше повідомлялося, що тарифи на світло для населення можуть зрости через надлишок “зеленої” енергії. Повідомлялося, такі заходи можуть принести додатково 50 млрд гривень на рік.

Однак пізніше НКРЕКУ спростувала інформацію щодо пропозиції підвищити тарифи на електроенергію для населення. Регулятор повідомив, що на даний момент тарифи для населення регулюються спеціальним рішенням Кабінету міністрів.

Група нардепів звернулася до Шмигаля з проханням запобігти зниженню частки електроенергії АЕС

В.о. міністра енергетики Ольга Буславец підтвердила, що тариф на електроенергію для населення залишиться незмінним до кінця року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE