Politerno > Україна і світ > Жителі оточеного через коронавірус будинку в Росії змушені стрибати з балконів

Жителі оточеного через коронавірус будинку в Росії змушені стрибати з балконів

  • 15 Травня, 2020
  • 858 Переглядів
  • 0

Поліцейські в російському Омську заблокували гуртожиток разом з мешканцями через карантин. 

Місцевим жителям доводиться вистрибувати з балконів, щоб купити продукти, повідомила редакції Сібірь.Реаліі мешканка будинку Олена Назарова.

Через карантин всі входи і виходи в будівлю по вулиці 11-а Чередова (гуртожиток Омського заводу “Іртиш”) закрили з 13 травня. 

“Вже три дні оточення стоїть цілодобово! Ні, двері не замкнені, але поліцейські не йдуть і нас не випускають, і нікого не впускають. При цьому приписів від Росспоживнагляду у них ніяких немає”, – повідомила Олена Назарова.

За її словами, мешканцям забороняють виходити навіть в продуктовий магазин, на прогулянку з собакою або винести сміття.

“Приблизно 300 осіб живуть в будинку. Хто молодший вистрибували просто з балкона, з другого поверху, тому що ніяких волонтерів з продуктами не пускають, у нас немає виходу”, – повідомила мешканка Омська.

За її словами, мешканцям будинку – в основному це робочі омського заводу – почали масово робити тести на коронавірус в кінці березня, але жодного позитивного результату немає. 

“28 березня всіх заводчан з гуртожитку відправили на лікарняні, так як в нашому будинку виявили одного нібито порушника режиму самоізоляції з Москви (ми з сусідами його ні разу не бачили), його затримали, відвезли. Але його тест на COVID-19 був готовий ще на початку квітня – і теж був негативним”, – повідомила Назарова.

У прес-службі УМВС РФ по Омській області відмовилися прокоментувати блокування гуртожитку, порадивши звернутися в Росспоживнагляд по регіону. У омському управлінні на телефонні дзвінки не відповідають.

Мешканцям гуртожитку вдалося додзвонитися до федерального управління Росспоживнагляду, де їм повідомили про незаконність подібного блокування.

“Нам сказали, що поліцейські повинні були пред’явити папір омського Росспоживнагляду з печатками, підписами. А те, що нам показали – це внутрішнє розпорядження відомства, воно не може встановити карантин. Взагалі 13 травня нам на двері приліпили папірець “самоізоляція”, що подібні обмеження не вводить. Звичайно, адже при карантині їм доведеться робити соцвиплати, продуктами нас забезпечувати. Нічого цього немає”, – обурюється Назарова.

Нагадаємо, Федеральне мережеве агентство ФРН відмовило у звільненні “Північного потоку-2” від правил газової директиви ЄС.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський підписав указ, яким продовжив заборону російських соціальних мереж “Вконтакте” і “Одноклассники”, а також низки інших веб-порталів, пов’язаних з РФ.

В Росії під час карантину почала зростати кількість смертей через зловживання алкоголем.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE