Politerno > Україна і світ > За ініціативи Тимошенко КС просять визнати незаконним відокремлення ГТС від “Нафтогазу”

За ініціативи Тимошенко КС просять визнати незаконним відокремлення ГТС від “Нафтогазу”

  • 28 Травня, 2020
  • 1431 Переглядів
  • 0

47 нардепів подали до Конституційного суду України подання щодо конституційності закону про анбандлінг “Нафтогазу” – відокремлення ГТС в окрему компанію.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що уповноважені представники нардепів, які подали подання, – нардепи від “Батьківщини” Юлія Тимошенко та Сергій Власенко.

“Звернення з конституційним поданням обумовлено тим, що енергетика є стратегічно важливою галуззю економіки України, від стабільності та сталого розвитку якої залежать життєдіяльність та якість більшості сфер життя суспільства, а також безпосередньо добробут українського народу не лише нинішнього, а й прийдешніх поколінь”, – заявили нардепи.

Серед народних депутатів, які підписали подання до КС, зокрема, Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Михайло Волинець,, Іван Крулько, Валентин Наливайченко, Юлія Льовочкіна, Віктор Медведчук, Наталія Королевська, Вадим Рабинович, Нестор Шуфрич та інші.

Нагадаємо, 29 листопада 2018 року міжнародні партнери та представники “Нафтогазу України”, “Укртрансгазу” і “Магістральних газопроводів України” (МГУ) в Брюсселі погодили спільний план дій наступних кроків анбандлінгу (виділення з “Нафтогазу” діяльності з транспортування газу).

31 жовтня Верховна Рада ухвалила закон №2239-1 про анбандлінг “Нафтогазу” – відокремлення транспортування природного газу від його видобування та постачання.

6 листопада Верховна Рада підтримала поправки «Батьківщини», які дозволять “зберегти українську газотранспортну систему в державній власності й захистити її від спроб крадіжки” (заявили в “Батьківщині”), і ухвалила законопроєкт №2239-1 в цілому.

15 листопада Верховна Рада усунула неузгодженості з європейськими нормами та розблокувала підписання закону про відокремлення ГТС України від “Нафтогазу”.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про відокремлення транспортування природного газу від його видобування та постачанні – так званий анбандлінг “Нафтогазу”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE